Foto: AP/Scanpix

Uzvaru Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta 29. kārtas spēlē sestdien svinēja Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda, kas ar rezultātu 2:1 (0:0) viesos pieveica "Mainz 05" klubu.

Rudņevs iepriekšējās 15 HSV komandas spēlēs bija devies laukumā savas komandas pamatsastāvā, tomēr šoreiz viņš laukumā izgāja vien kompensācijas laikā, nospēlējot nepilnas divas minūtes. Latvijas uzbrucējs laukumā nomainīja jauno Hamburgas komandas kapteini Rafaelu van der Vārtu.

Hamburgas kluba labā abus vārtus - attiecīgi 61. un 81.minūtē - guva dienvidkorejiešu uzbrucējs Honmiņs Sons, savukārt goda vārtus Maincas labā 86.minūtē guva Šons Pārkers.

Iepriekšējās trīs spēlēs Hamburga bija piedzīvojusi trīs zaudējumus, noslīdot uz čempionāta kopvērtējuma tabulas 11.vietu. Pēc spēles pret Maincas klubu HSV vienība ar 41 punktu 29 spēlēs pakāpusies uz astoto vietu, no labāko sešinieka, kas pēc sezonas garantēs vietu Eirokausos, atpaliekot par vienu punktu.

Citos mačos pārliecinošas uzvaras izcīnīja abas kopvērtējuma līdervienības, kuras drīzumā sagaida cīņas UEFA Čempionu līgas pusfinālā. Minehenes "Bayern", kas iepriekšējā kārtā jau garantēja čempiontitulu, ar 4:0 (3:0) savā laukumā pieveica "Nurnberg" vienību, bet iepriekšējo divu sezonu čempione Dortmundes "Borussia" ar 6:1 (5:0) izbraukumā sagrāva Firtes "Greuther" komandu.

Tikmēr cīņā starp divām kopvērtējuma pieciniekā esošajām vienībām Gelzenkirhenes "Schalke 04" savā laukumā izrāva neizšķirtu 2:2 (0:1) pār Leverkūzenes "Bayer". Pirmos divus vārtus guva viesi, tomēr cīņas beigās "Schalke 04" futbolistiem izdevās atspēlēties.

Kopvērtējumā tagad "Bayern" komandas rēķinā ir 78 punkti 29 spēlēs un tā par 20 punktiem apsteidz Dortmundes komandu. Trešā ar 50 punktiem ir Leverkūzenes "Bayer" vienība, bet tai ar 46 punktiem seko "Schalke 04".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!