Foto: AFP/Scanpix

Slavenais itāļu futbolists Dženāro Gatūzo pirmdien kļuvis par piekto speciālistu šosezon, kurš atlaists no Latvijas vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētās Šveices komandas "Sion" galvenā trenera amata.

Gatūzo par "Sion" komandas spēlējošo treneri kļuva februāra beigās, tomēr pēdējās 11 spēlēs vienība ieguvusi vien desmit punktus, kā arī nespēja pārvarēt kausa izcīņas pusfināla barjeru.

Itālis jau iepriekš paziņojis, ka pēc šīs sezonas noslēgs spēlētāja karjeru.

Viņa vietā galvenā trenera amatā stājies vienības U-21 komandas treneris Mišels Dekastēls, kurš vienību šosezon jau reizi vadīja. Tāpat Dekastēls "Sion" vadīja arī 1995./96.gada sezonā.

Tāpat astoņi galvenās komandas spēlētāji pazemināti uz rezerves vienību, bet uz galveno komandu pacelti astoņi U-21 futbolisti, tomēr viņu vārdi netiek nosaukti.

Sezonu "Sion" galvenā trenera amatā sāka Sebastjans Furnjē, kuru septembrī nomainīja Dekastēls. Turpinājumā amatu ieņēma Pjērs-Andrē Šurmans, viņam sekoja spānis Viktors Munjoss, bet pēc tam - Gatūzo.

Neskatoties uz haosu, "Sion" ar 45 punktiem 31 spēlē pašlaik ieņem kopvērtējuma piekto vietu, tikai par punktu atpaliekot no labāko četrinieku, kas kvalificēsies nākamās sezonas Eirokausu sacensībām.

"Sion" komandas prezidents Kristiāns Konstantīns kopš 2002.gada, kad pārņēma amatu, trenerus nomainījis aptuveni 30 reizes. Arhitekts un kādreizējais vārtsargs Konstantīns divreiz galvenā trenera amatā iecēlis arī sevi.

Kā ziņots, 2012.gada laikā vien Šveices klubu paguva trenēt septiņi speciālisti.

Aizvadītajā sezonā "Sion" saņēma 36 punktu sodu Šveices čempionātā par nepieteiktu futbolistu došanos laukumā, tomēr tai tāpat izdevās saglabāt vietu augstākajā līgā. Bez punktu soda tā būtu ierindojusies kopvērtējuma trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!