Foto: DELFI.ee
Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) uz gadu diskvalificējusi astoņus Igaunijas futbolistus, kuri iesaistīti tā sauktajā Narvas "Trans" totalizatoru skandālā.

Sadarbojoties FIFA un Igaunijas Futbola federācijai, nolemts uz gadu diskvalificēt Ēriku Grigorjevu, Aleksandru Kuļiku, Maksimu Gruznovu, Vitāliju Gusevu, Sergeju Leontoviču, Antonu Seredu, Aleksandru Tarasovu un Denisu Jogisti. Soda sankcijas stājas spēkā sākot no 2013.gada 6.maija.

Lieta pret Narvas futbolistiem tika uzsākta jau 2011.gadā. "Trans" futbolistu lietu izmeklēja ne tikai Igaunijas Futbola federācija un FIFA, bet arī Igaunijas prokuratūra, kura par savu lēmumu vēl nav ziņojusi. Visi astoņi futbolisti caur bukmeikeru kantoriem saņēmuši nelikumīgu atlīdzību un guvuši labumu, bet viņu darbība esot ietekmējusi spēļu rezultātus.

Pagājušā gadā "Trans" rindās bija arī vairāki Latvijas futbolisti. Sezonas vidū tās sastāvā bija Aleksejs Kuplovs-Oginskis, Dmitrijs Medeckis, Aleksandrs Abramenko un Dmitrijs Borisovs. Savukārt sezonas noslēgumā sastāvā vairs nebija Borisova, bet trijniekam pievienojās Jevgeņijs Kazura un Nikolajs Zaicevs. Neoficiāla informācija liecina, ka totalizatoru skandālā varētu figurēt arī kāda Latvijas futbolista vārds, tomēr LFF šo informāciju ne apstiprina, ne noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!