Foto: F64
Divus vārtus Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlē sestdien guva jaunais Valērijs Šabala, palīdzot "Skonto" komandai ar rezultātu 2:1 (2:1) izbraukumā pieveikt Jūrmalas "Spartaku".

Tāpat pie panākumiem pirmās kārtas pēdējos mačos tika "Ventspils" un "Liepājas metalurga" futbolisti.

Mačā Jūrmalā vadībā spēles desmitajā minūtē izvirzījās "Spartaks", kad ar tālsitienu rezultatīvs bija Daniels Garsija, savukārt 26. un 35.minūtē Šabala divreiz bija rezultatīvs sitienā ar galvu pēc centrējumiem, kas jau ļāva vadību pārņemt "Skonto" futbolistiem. Mača rezultāts vairs nemainījās.


Kā ziņots, vēl tikai otrdien Šabala guva divus vārtus arī Latvijas pieaugušo izlases labā, kad tā pārbaudes spēlē Vācijā nospēlēja neizšķirti 3:3 ar Turciju.

Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Šabala ar septiņiem gūtiem vārtiem atkal individuāli izvirzījās galvgalī. Trim viņa tuvākajiem sekotājiem ir pa pieciem vārtiem.

Tikmēr "Spartaks" šajā mačā pārtrauca trīs uzvaru sēriju. Iepriekšējos trijos mačos Jūrmalas kluba labā piecus vārtus bija guvis Patriks Tvumasi.

Citā mačā uzvaru izcīnīja "Ventspils" komanda, kas savā laukumā ar 4:0 (0:0) otrajā puslaikā salauza "Metta"/"Latvijas Universitāte" pretestību.
Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Vadims Jančuks, Kaspars Dubra, Antons Kurakins un Jurijs Žigajevs.

Savukārt "Liepājas metalurgs" ar 2:0 (1:0) savā laukumā pieveica "Jūrmalas" futbolistus. Pa vieniem vārtiem guva Jurģis Kalns un Valērijs Afanasjevs.

Šis "Jūrmalas" komandai bija piektais zaudējums pēc kārtas, un vārtu attiecība šobrīd ir 0:12.

"Spartaka" kontā tagad ir 13 punkti, ar astoņiem punktiem seko "Jūrmala", bet "Jelgavas" kontā ir pieci punkti. Devītā ar četriem punktiem ir Ilūkstes NSS vienība, bet turnīra kopvērtējumu noslēdz "Metta"/LU ar vienu punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!