Foto: F64

Ieilgušo neveiksmju sēriju ar uzvaru Šveices futbola čempionāta pēdējās kārtas spēlē sestdien pārtrauca Latvijas vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā "Sion" komanda, tomēr arī tas neļāva vienībai tikt pie ceļazīmes uz nākamās sezonas Eiropas klubu turnīriem.

Sacensību pēdējās kārtas mačā "Sion" izbraukumā ar 4:2 (0:0) uzvarēja "Zurich" komandu, pārtraucot piecu "sauso" zaudējumu sēriju.

Vaņins kārtējo reizi laukumā aizvadīja visas 90 minūtes.

Latvijas izlases pirmo numuru attiecīgi 50. un 56.minūtē pārspēja uzbrucēji Mario Gavranovičs un Josips Drmičs, kuri uz to brīdi panāca attiecīgi 1:1 un 2:2.

Iepriekšējās piecās turnīra spēlēs "Sion" komanda piedzīvoja piecus zaudējumus ar kopējo vārtu attiecību 0:16, bet pēdējās desmit cīņās Vaņina pārstāvētais klubs izcīnīja tikai divas uzvaras.

Kopvērtējumā "Sion" komanda ar 48 punktiem 36 spēlēs ieņēma sesto vietu, bet par čempioniem ceturto reizi pēc kārtas kļuva "Basel" futbolisti, kas iekrāja 72 punktus.

Aizvadītajā sezonā "Sion" saņēma 36 punktu sodu Šveices čempionātā par nepieteiktu futbolistu došanos laukumā, tomēr tai tāpat izdevās saglabāt vietu augstākajā līgā. Bez punktu soda tā būtu ierindojusies kopvērtējuma trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!