Foto: AP/Scanpix
Par ļoti lielu pārsteigumu 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra futbolā Eiropas zonas spēlē otrdien parūpējās Armēnija, kas ar 4:0 (2:0) izbraukumā sagrāva Dāniju, kamēr Āzijas zonas kvalifikācijas sacensībās ceļazīmei uz finālturnīru strauji pietuvojās Dienvidkoreja un Austrālija.

Kopenhāgenā notikušajā mačā Dānijas izlase piedzīvoja ļoti sāpīgu zaudējumu, kas var tai liegt kvalificēties trešajam lielajam finālturnīram pēc kārtas. Armēnijas izlases labā divus vārtus guva Jura Movsisjans, bet pa reizei precīzi bija Ariss Ozbiliss un Henriks Mkhitarjans.

Armēnijas izlase tādējādi atkārtojusi savu visu laiku pārliecinošāko uzvaru oficiālās spēlēs, kamēr Dānijas futbolisti cietuši smagāko zaudējumu kopš 1986.gada.

Kvalifikācijas turnīra B apakšgrupā pēc sešām kārtām pirmo vietu ar 14 punktiem ieņem Itālija, desmit punkti ir Bulgārijas kontā, Čehijas izlase iekrājusi deviņus punktus, Armēnijai un Dānijai ir pa sešiem punktiem, bet pēdējo vietu ar trim punktiem ieņem Malta.

Citviet otrdien C apakšgrupas spēlē Zviedrija savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Fēru Salas. Šajā apakšgrupā pēc sešiem mačiem līderi ar 16 punktiem ir vācieši, bet pa 11 punktiem izcīnījušas Austrijas, Zviedrijas un Īrijas izlases.

Savukārt I apakšgrupas ietvaros otrdien Baltkrievija savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Somiju. Šeit pēc piecām kārtām līdervienība ar 11 punktiem ir Spānija, kas par punktu apsteidz Franciju, bet tuvākajiem sekotājiem somiem ir seši punkti.

2014.gada Pasaules kausa izcīņas Āzijas zonas kvalifikācijas turnīra spēlēs otrdien pie svarīgām uzvarām tika Dienvidkoreja un Austrālija. Pirmie A apakšgrupas mačā ar 1:0 (1:0) savā laukumā uzvarēja Uzbekistānu, bet otrie ar 4:0 (1:0) savu skatītāju priekšā sagrāva Jordāniju.

A grupas kopvērtējumā kārtu pirms turnīra beigām par pirmajām divām vietām cīnās Dienvidkoreja, Irāna un Uzbekistāna, kas iekrājušas attiecīgi 14, 13 un 11 punktus, bet B grupā Japānai, kas astoņās spēlēs iekrājusi 17 punktus un jau kvalificējusies finālturnīram, ar attiecīgi desmit un deviņiem punktiem seko Austrālija un Omāna.

Tikmēr Dienvidamerikas zonas spēlēs otrdien turnīra līderi Argentīna viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Ekvadoru, vicelīderi Kolumbija savā laukumā ar 2:0 (2:0) uzvarēja Peru, Urugvaja tika pie svarīgiem trim punktiem, ar 1:0 (1:0) viesos pārspējot Venecuēlu, bet Čīle ar 3:1 (2:1) savā laukumā uzvarēja Bolīviju.

Turnīra kopvērtējumā, kura noslēgumā pie automātiskas vietas finālturnīrā tiks četras labākās komandas, pirmie ar 26 punktiem 13 mačos ir argentīnieši, otrie ar 23 punktiem 12 spēlēs ir Kolumbijas izlases pārstāvji, bet Ekvadoras un Čīles kontā ir pa 21 punktam attiecīgi 12 un 13 cīņās. Tālāk ar 16 punktiem ir Urugvaja un Venecuēla, Peru kontā ir 14 punkti, Bolīvija iekrājusi desmit punktus, bet pēdējie ar astoņiem punktiem pašlaik ir Paragvajas futbolisti.

Visbeidzot, Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) zonā par izšķirošās kārtas līderiem otrdien kļuva ASV izlases pārstāvji, kas savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Panamu. Citos mačos Meksika savu skatītāju priekšā cīnījās 0:0 (0:0) ar Kostariku, kamēr Hondurasa ar 2:0 (1:0) pašu laukumā uzvarēja Jamaiku.

Šeit cīņā par trim automātiskām vietām finālturnīrā līderi ar desmit punktiem piecos mačos ir amerikāņi, bet pa astoņiem punktiem attiecīgi piecās un sešās spēlēs ir Kostarikai un Meksikai. Hondurasa ir ceturtā ar septiņiem punktiem, bet Panamas un Jamaikas kontā ir attiecīgi pa sešiem un diviem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!