Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) no Eirokausu sacensībām uz laiku izslēgusi divus spēcīgus Turcijas klubus – "Fenerbahce" un "Besiktas".

"Fenerbahce" diskvalificēta uz divām sezonām, bet "Besiktas" – uz vienu. "Fenerbahce" vēl viens diskvalifikācijas gads ir nosacīts ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem.

"Fenerbahce" šogad Turcijas čempionātā izcīnīja otro vietu, iegūstot tiesības spēlēt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešajā kārtā. Savukārt Turcijas bronzas medaļniece "Besiktas" nākamajā sezonā būtu spēlējusi Eiropas līgas atlases izšķirošajā kārtā.

"Fenerbahce" diskvalifikāciju saņem jau otro reizi. Šis Turcijas futbola klubs 2011./2012.gadā nedrīkstēja spēlēt Eirokausos spēļu sarunāšanas skandāla dēļ.

Iepriekš Turcijas masu mediji izplatīja ziņas par abu komandu iespējamo saistību ar spēļu sarunāšanas skandāliem, tomēr UEFA savā lēmumā diskvalifikācijas iemeslu nemin.

Tāpat sodu saņēmusi Rumānijas komanda Bukarestes "Steaua". KOmanda nevarēs spēlēt vienu gadu, kad kvalificēsies Eirokausiem, kā arī vēl piecus gadus būs pārbaudes laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!