Foto: Skonto FC

Latvijas futbola klubs Rīgas "Skonto" ceturtdien izcīnīja uzvaru UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā.

"Skonto" ceturtdien izbraukumā sacentās ar Moldovas trešo spēcīgāko komandu "Tiraspol" un izcīnīja uzvaru ar 1:0 (0:0).

Vienīgos vārtus rīdzinieku labā guva Ruslans Mingazovs, kurš pēc Alana Siņeļņikova centrējuma pārspēja pretinieku vārtsargu spēles 51.minūtē.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Mača gaitā "Skonto" prata raidīt vairāk vārtu gūšanas izdevību nekā pretinieki, taču līdz rezultatīvam noslēgumam patraucēja mājinieku vārtsargs vai neprecīzi sitieni pa vārtiem.

Mača izskaņā "Tiraspol" futbolisti centās atspēlēties un panākt neizšķirtu, taču viņu pūliņi nevainagojās panākumiem.

Kā ziņots, "Skonto" vienībai šajā mačā nācās iztikt bez rezultatīvā uzbrucēja Artūra Karašauska.

Zīmīgi, ka ceturtdien "Skonto" vienības rindās debitēja gruzīnu pussargs Laša Dvali, kurš komandai pievienojās jau pirms sezonas.

"Skonto" komanda Eirokausu sacensībās kaut vienu kārtu nav spējusi pārvarēt jau piecas reizes pēc kārtas.

Pie uzvaras pirmās kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā tika arī "Liepājas metalurgs" futbolisti, kas izbraukumā Rilas pilsētā spēkojās ar Eirokausu debitantiem un Velsas kausa ieguvējiem Prestatinas "Town" un izcīnīja panākumu ar 2:1 (1:1).

"Liepājas metalurgs" prata izvirzīties vadībā jau spēles 16.minūtē, kad trāpīgs raidījums padevās Jurģim Kalnam. Mača turpinājumā komandas spēkojās līdzīgi - te vienai, te otrai bija iespējas pārspēt pretinieku vārtsargu. Viena no šādām aktivitātēm vainagojās panākumiem, kad līdz ar pirmā puslaika beigām precīzs sitiens padevās "Town" pussargam Endijam Parkinsonam.

Kad otrajā puslaikā bija nospēlētas desmit minūtes, otro dzelteno kartīti saņēma "Liepājas metalurga" futbolists Roberts Savaļnieks, atstājot sevis pārstāvēto komandu mazākumā. Tomēr tas liepājniekiem netraucēja jau pēc septiņām minūtēm atkal izvirzīties vadībā - vārtus guva Iļja Sadčins.

Šajā spēlē liepājniekiem nācās iztikt bez vairākiem futbolistiem, to skaitā pamatvārtsarga Pāvela Doroševa, kurš nu pārcēlies uz Azerbaidžānas čempionvienību Baku "Neftchi". Viņa vietu "Liepājas metalurga" vārtos ceturtdien ieņēma Raivo Varažinskis.

Latvijas trešais spēcīgākais klubs "Ventspils" ceturtdien cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Velsas vicečempioniem "Airbus UK".

Pirmo puslaiku abas vienības aizvadīja bez vārtu guvumiem, lai gan abām vienībām bija iespējas atklāt rezultātu.

Tomēr 48.minūtē beidzot kāda no komandām guva vārtus, un tie bija ventspilnieki. Precīzs pēc nigērieša Ahmeda Abdultaofika piespēles bija Simons Pauļus. Pēc vārtu zaudējuma mājinieki "Airbus UK" pārņēma iniciatīvu un centās atspēlēties, bet tas viņiem izdevās vien mača 80 minūtē, kad "Ventspils" vārtsargu Vitāliju Meļņičenko pārspēja Kriss Budrijs. Atlikušajā spēles laikā abām vienībām gūt vārtus vairs neizdevās, cīņai noslēdzoties neizšķirti 1:1.

Zīmīgi, ka Velsas klubs šajā mačā izdarīja krietni vairāk sitienu pa vārtiem - 14 pret "Ventspils" astoņiem.

Ventspilniekiem šoreiz nācās iztikt bez viena no komandas līderiem Jurija Žigajeva, kurš palika Latvijā slimības dēļ.

Visu trīs pāru atbildes mači 11.jūlijā notiks Latvijā. Nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas būs pārāka divu spēļu summā.

Pērn no Latvijas komandām Eirokausos vienu kārtu spēja pārvarēt vienīgi "Liepājas metalurgs" vienība, kas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā pārliecinoši pieveica Sanmarīno klubu Montedžardīno "La Fiorita".

Zināmi arī Latvijas komandu potenciālie pretinieki kvalifikācijas sacensību otrajā kārtā. "Ventspils" un "Airbus UK" vienību dueļa uzvarētāji spēkosies ar Luksemburgas trešo spēcīgāko komandu "Jeunesse Esch" vai Somijas pagājušās sezonas trešo spēcīgāko klubu Turku TPS.

"Skonto" un "Tiraspol" dueļa uzvarētāji sacentīsies ar Čehijas trešo spēcīgāko komandu Liberecas "Slovan".

Savukārt "Liepājas metalurgs" un Prestatinas "Town" pāra uzvarētāji tiksies ar Horvātijas trešo spēcīgāko komandu "Rijeka".

Otrās kvalifikācijas kārtas spēles tiks aizvadītas 18. un 25.jūlijā.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīram automātiski kvalificējušās vien septiņas komandas, bet visas pārējās tiks noskaidrotas četrās kvalifikācijas kārtās.

Sacensību fināls 2014.gada 14.maijā notiks Turīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!