Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta kārtējā mačā piektdien "Metta"/"Latvijas Universitāte" Hanzas vidusskolas laukumā Rīgā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Jelgavas" futbolistiem.

Abas komandas pirms šī mača ar vienādu punktu skaitu ieņēma pēdējās divas vietas virslīgas kopvērtējumā, kas piektdienas duelī paredzēja potenciāli sīvu spēkošanos.

Prognozes piepildījās, jo abas vienības aizvadīja līdzīgu cīņu. Pirmajā puslaikā nedaudz pārliecinošāk izskatījās viesi no Jelgavas, turklāt jelgavnieku uzbrucējam Oļegam Malašenokam bija divas teicamas izdevības izvirzīt sevis pārstāvēto komandu vadībā, taču vienreiz patraucēja vārtu stabs, bet otrreiz bumba lidoja garām vārtiem.

Otrajā puslaikā abu komandu starpā turpinājās līdzīga cīņa, taču acīmredzama bija "Jelgavas" vēlme gūt kaut vienus vārtus un izcīnīt uzvaru, taču pūliņi neīstenojās panākumiem, kā rezultātā vienībām nācās samierināties ar neizšķirtu un vienu punktu turnīra tabulā.

Kārtas turpinājumā sestdien kopvērtējuma līderi "Skonto" uzņems valsts čempionus Daugavpils "Daugavu", bet svētdien notiks vēl divas spēles - Ilūkstes NSS savā laukumā spēkosies ar Rīgas "Daugavu", bet Jūrmalas "Spartaks" uzņems "Liepājas metalurgu".

Savukārt "Ventspils" mačs pret "Jūrmalu" pārcelts uz septembri, jo ventspilniekiem nedēļas laikā jāaizvada divi UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra mači.

Virslīgas kopvērtējuma līdervienība šobrīd ir "Skonto", kas iekrājusi 31 punktu 13 mačos, bet tai divus punktus zaudē ventspilnieki. Trešajā vietā ar 27 punktiem 14 spēlēs atrodas Rīgas "Daugava", kurai vienu punktu 13 aizvadītajos mačos zaudē čempionvienība "Daugava" no Daugavpils. Piektajā pozīcijā ar 20 punktiem 14 cīņās ir "Spartaka" futbolisti, bet tiem punktu zaudē "Liepājas metalurga" vienība. Tiesa, liepājnieki aizvadījuši par divām spēlēm mazāk.

"Jūrmala" ar 14 punktiem 14 mačos ir septītā, bet astoto vietu ieņem Ilūkstes NSS komanda, kurai 13 spēlēs izcīnīti astoņi punkti. Savukārt tagad "Metta"/LU un "Jelgava" ar septiņiem punktiem 15 cīņās dala devīto un desmito pozīciju.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!