Foto: F64
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti piektdien izrāva uzvaru Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 16.kārtas spēlē izbraukumā pār "Jelgavas" vienību.

"Spartaks" pieveica jelgavniekus ar rezultātu 2:1 (0:0).

"Jelgava", kur jau kādu laiku dala necilo priekšpēdējo vietu virslīgas kopvērtējuma tabulā, maču iesāka aktīvāk, taču vārtus gūt nespēja. Ar laiku aktivizējās "Spartaks", taču bez panākumiem.

Mača rezultāts tika atklāts vien otrajā puslaikā, kad 61.minūtē ar sitienu ārpus soda laukuma robežām vārtsargu pārspēja Romāns Mickevičs, tomēr "Jelgava" nepalika atbildi parādā un 78.minūtē rezultātu izlīdzināja Deniss Petrenko.

Taču mača kompensācijas laikā pēdējo vārdu teica kolumbietis Duvans Kastaņeda, kurš nodrošināja "Spartakam" uzvaru ar 2:1.

Šī jūrmalniekiem bija pirmā uzvara pēdējos piecos mačos.

Tikmēr otrā piektdienas mačā viena no turnīra līderēm Rīgas "Daugava" cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Metta"/"Latvijas Universitāte" futbolistiem. "Metta"/LU izvirzījās mača vadībā līdz ar pirmā puslaika beigām, kad vārtsargu no 11 metru soda sitiena atzīmes pārspēja Mārtiņš Milašēvičs.

Tomēr par mača favorītiem uzskatītie Rīgas "Daugava" futbolisti otrajā puslaikā panāca izlīdzinājumu, kad 60 minūtē trāpīgs sitiens izdevās Povilam Lukšim. Atlikušajā laikā virslīgas vicelīderi centās izraut uzvaru, taču neveiksmīgi.

Zīmīgi, ka "Metta"/LU nav zaudējusi jau pēdējos četrus mačus pēc kārtas - trīs neizšķirti un viena uzvara.

Spēļu kārtas turpinājumā sestdien "Liepājas metalurgs" uzņems "Skonto" komandu, bet čempioni Daugavpils "Daugava" savā laukumā spēkosies ar "Jūrmalu". Savukārt nākamās nedēļas otrdienā "Ventspils", kas iepriekš nedēļas laikā aizvadījusi divas UEFA Eiropas līgas spēles, uzņems Ilūkstes NSS.

Virslīgas kopvērtējuma līdervienība joprojām ir "Skonto", kas iekrājusi 32 punktus 14 mačos, bet Rīgas "Daugava" ir otrie ar 31 punktu 16 spēlēs. Trešie ar 29 punktiem 13 mačos ir ventspilnieki, bet "Daugava" no Daugavpils atrodas ceturtajā vietā ar 27 punktiem 14 cīņās. Piektajā pozīcijā ar 23 punktiem 16 mačos ir "Spartaks", kuriem punktu zaudē "Liepājas metalurgs". Tiesa, liepājnieki aizvadījuši par trim mačiem mazāk.

"Jūrmala" ar 14 punktiem 14 mačos ir septītā, bet astoto vietu ieņem Ilūkstes NSS komanda, kurai 14 spēlēs izcīnīti astoņi punkti. Savukārt "Metta"/LU ar astoņiem punktiem 16 cīņās ir devītā, kamēr "Jelgava" ar septiņiem punktiem ieņem desmito pozīciju.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!