Foto: DELFI

Latvijas futbola izlase gaidāmajā spēlē pret Igauniju ir favorīte, lai gan pasaules rangā atrodas zemāk, pirms trešdien paredzētā mača otrdien preses konferencē teica Igaunijas valstsvienības galvenais treneris Tarmo Rūtli.

Latvijas futbola izlase trešdien Tallinā aizvadīs pārbaudes maču pret Igauniju, un šajā spēlē Latvijas izlases galvenā trenera amatā debitēs Marians Pahars.

"Latvijas izlase ir favorīte šajā spēlē. Latvijai ir laba līmeņa spēlētāji, spēlē labos klubos, savulaik spēlēja Eiropas čempionāta finālā, tā kā nav iemesla apšaubīt, kurš ir favorīts. Esmu redzējis trīs spēles pret Kataru, Turciju un Bosniju un Hercegovinu, lai gan pēdējo nevajag īpaši ņemt vērā, jo tur bija īpaši apstākļi [Latvija praktiski visu spēli aizvadīja mazākumā]. Latvijai ir individuāli labāki spēlētāji," uzskata Rūtli.

Igaunijas izlase maču neaizvadīs labākajā sastāvā, jo nav ieradušies divi spēlētāji no ASV un Ķīnas, kā arī no traumas joprojām nav atguvies Anderss Opers. Tomēr Igaunijas izlasei šī būs īpaša spēle un tā nedomā eksperimentēt vai pieļaut vaļības spēlē.

"Lai gan šī ir pārbaudes spēle, mači pret Latviju vienmēr ir īpaši, jo tie ir kaimiņi. Tāpēc tā nebūs parasta draudzības spēle," uzsvēra Rūtli.

Rūtli apzinās, ka Latvijas izlasē notikusi treneru maiņa un tagad komandu vada "jauns puisis", jokojot bilda Igaunijas treneris. "Treneru maiņa dažreiz nāk par labu. Inu, ka nomainījies treneru korpuss, nomainījušies daži spēlētāji. Cerams, ka pārmaiņas nāks par labu Latvijas futbolam."

Tāpat Rūtli atzina, ka ir izstrādāts "īpašs plāns" spēlē pret Latvijas izlases uzbrucēju Artjomu Rudņevu.

FIFA pasaules rangā Igaunija ir augstāk par Latviju, tomēr Rūtli to neuzskata par iemeslu, lai Igaunija būtu favorīte. "FIFA pasaules rangs mēdz būt maldinošs. Katram ir savādāki pretinieki, savādākas spēles. Tev mēdz būt kritumi un kāpumi, tāpēc tas nav objektīvs. Un Latvija ir favorīte šajā mačā, man nav iemesla to apšaubīt.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!