Foto: LETA

Latvijas futbola valstsvienība pārbaudes spēlē ar Igauniju gatavojās septembrī paredzētajām Pasaules kausa kvalifikācijas cīņām, bet viens no galvenajiem uzdevumiem bijis arī nezaudēt galvenā trenera Mariana Pahara debijas mačā, pēc trešdienas mača izteicās pieredzējušais uzbrucējs Māris Verpakovskis.

Kā ziņots, Paharam debitējot pie Latvijas izlases stūres, valstsvienība trešdien pārbaudes spēlē nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Igauniju. Visu otro puslaiku Latvijas futbolisti cīnījās vairākumā.

"Kopumā pirmā spēle Pahara vadībā jāvērtē pozitīvi. Spēlējām vairākumā un laukumā darbojāmies labi. Turklāt jāņem vērā, ka spēlējām izbraukumā," pēc mača žurnālistiem teica Verpakovskis. "Šodien varbūt svarīgāk bija saprast Pahara prasības, taktiskos zīmējumus un saprasties vienam ar otru, jo izlasē ir daudz jaunu spēlētāju."

"Rezultāts varbūt nav tas labākais, bet snieguma izteiksmē esam spēruši soli uz priekšu. Domāju, ka bumbas kontroles ziņā mums arī bija pārspēks pār igauņiem, progress ir un tas jāuztver pozitīvi," teica uzbrucējs, kurš laukumā aizvadīja visu pirmo puslaiku. "Gaidījām, ka šī būs grūta spēle, jo tādas pret igauņiem sanāk vienmēr - gan cīņas, gan emociju ziņā mačs neatbilda draudzības spēlei. Domāju, ka mačs bija ļoti noderīgs gan viņiem, gan mums. Šī bija lieliska sagatavošanās spēle pirms septembrī gaidāmajām kvalifikācijas spēlēm."

Kā stāstīja Verpakovskis, treneru uzstādījums pirms mača bijis veikt pēc iespējas vairāk centrējumu pretinieku soda laukumā. "Tur vienmēr vajadzēja būt kādam no mūsu spēlētājiem. Pirmajā puslaikā tas izdevās, arī otrajā spēles daļā bija diezgan daudz centrējumu. Uzstādījumu diezgan veiksmīgi izpildījām, diemžēl vārtus gan šādā veidā neguvām."

Verpakovskis slavēja arī abus jaunos izlases uzbrucējus Denisu Rakelu un Valēriju Šabalu. "Rakels laukumā spēlē iesaistījās veiksmīgi, pieturēja bumbu, kad vajadzēja, atdeva rezultatīvu piespēli un nopelnīja soda sitienus. Viņš noteikti ir ļoti labs papildinājums izlasei. Savukārt Šabala sevi jau iepriekš pierādījis kā perspektīvs spēlētājs, kurš arī var gūt vārtus un ar savu sniegumu palīdzēt izlasei."

"Laukumā gājām ar domu par gatavošanos septembra spēlēm, bet, protams, gribējām pozitīvu rezultātu arī tāpēc, ka šī bija Pahara debijas spēle," uzsvēra Verpakovskis. "Minimums bija nezaudēt, bet diemžēl spēle nonāca tādā gultnē kā negribējām un nokļuvām zaudētājos. Pietika rakstura izlīdzināt un centāmies arī panākt uzvaru, bet nesanāca. Domāju, ka skatītājiem spēle patika, jo abas komandas centās uzbrukt."

"Vēl ir daudz, kur pielikt. Tam ir domāti treneri un viņiem vēl ir laika izanalizēt, ko līdz nākamajiem mačiem vajag pilnveidot," uzsvēra Latvijas izlases rezultatīvākais uzbrucējs.

Jau vēstīts, ka Pahars Latvijas izlasi pārņēma jūlija vidū no atlūgumu iesniegušā Aleksandra Starkova.

Latvijas futbola izlase Igaunijai nav zaudējusi kopš 2005.gada, kad Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros Tallinā mājinieki bija pārāki ar rezultātu 2:1. Kopš tā laika aizvadītas arī divas spēles Baltijas kausa ietvaros, Latvijai svinot vienu uzvaru, bet reizi cīnoties neizšķirti.

Turpinājumā Latvijas izlase septembra sākumā aizvadīs divas 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles, savā laukumā uzņemot Lietuvu un izbraukumā spēkojoties ar Grieķiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!