Foto: LETA
"SMScredit.lv" Latvijas futbola virslīgas čempionāta spēlē trešdien "Ventspils" ar 2:0 (1:0) pieveica "FC Jūrmala", kopvērtējumā pietuvojoties līderiem "Skonto".

Ventspilnieku labā vārtus guva Kaspars Dubra un Daniils Turkovs.

Pārņemot iniciatīvu jau pašā spēles ievadā, notikumus laukumā 1.puslaikā diktēja ventspilnieki. Neskatoties uz to, "Jūrmalas" futbolisti acīmredzami bija gatavi daudz spēlēt aizsardzībā, un viesiem radās grūtības rast ceļu cauri mājinieku ciešajiem aizsardzības vaļņiem. Ventspilnieki mājinieku vārtus apdraudēja gan no tālās distances, gan pēc centrējumiem soda laukumā, taču vairākkārt vietā bija ''Jūrmalas'' vārtsargs Jānis Krūmiņš. 20.minūtē pēc stūra sitiena izspēles "Jūrmalas" vārtsargs tom;er kļūdījās izgājienā, un Kaspars Dubra raidīja bumbu jau praktiski tukšos vārtos, panākot 0:1 uz tablo. Puslaika otrā daļa aizritēja pēc līdzīga scenārija - ''Ventspils'' turpināja aktīvi veidot uzbrukumus, galvenokārt izmantojot centrējumus soda laukumā, turpretī ''Jūrmalai'' bija nopietnas problēmas ar savu uzbrukumu uzsākšanu, kas pārsvarā aprāvās jau pie centra līnijas. Pēc 1.puslaika 0:1 viesu labā.

Jau 2. puslaika sākumdaļā pēc mājinieku aizsargu pozicionālas kļūdas bumbu pretī vārtiem saņēma Vadims Jančuks, tomēr sitiens neizdevās. Lai gan bumbas kontrolē ventspilniekiem bija milzīgs pārsvars, līdz otro vārtu gūšanai komanda bija visai patālu, kas uz pozitīvu iznākumu ļāva cerēt arī mājiniekiem. 75. minūtē Jurijs Žigajevs labi soda laukumā piespēlēja Daniilam Turkovam, kurš centās piespēlēt gar vārtiem, tomēr pēc rikošeta pret Artjomu Kuzņecovu bumba ieripoja vārtos, rezultātam kļūstot jau 0:2. Pašā spēles izskaņā pēc Andreja Prohorenkova centrējuma bumba atsitās pret vārtu pārliktni, taču tā bija pēdējā iespēja mājiniekiem gūt kaut goda vārtus - 0:2, un ''Ventpils'' turpina pakaļdzīšanos līderiem "Skonto".

Virslīgas kopvērtējumā līderpozīcijas ar 51 punktu 21 spēlē saglabā "Skonto", bet ventspilnieki tagad atpaliek par trīs punktiem un ir aizvadījuši vienu spēli mazāk. Tieši šīs divas komandas ir palikušas kā reālākās kandidātes uz čempionu titulu, un tā ieguvēji, visticamāk, izšķirsies abu līderu savstarpējā spēlē 5.oktobrī "Skonto" stadionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!