Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Francijas augstākās futbola līgas klubam "Nantes" līdz 2015.gada vasarai liegts noslēgt līgumus ar jauniem spēlētājiem, Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) piemēroto sodu apstiprinājusi Šveices Augstākā federālā tiesa.

Šādu sodu astoņkārtējie Francijas čempioni saņēmuši par nelikumīgu līguma noslēgšanu ar Gvinejas uzbrucēju Ismaelu Bangūru 2012.gadā. Pēc FIFA soda piemērošanas klubs vērsās arī Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), bet tagad visu iespējamo apelācijas instanču loks ir izsmelts.

Brīdī, kad "Nantes" papildinājās ar Bangūru, viņam vēl bija spēkā esošs līgums ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubu Dubaijas "Al Nasr". Francijas komandai un pašam futbolistam norīkots kā kompensāciju AAE klubam kopīgi samaksāt 4,5 miljonus eiro.

"Nantes" komandai tādējādi būs liegts papildināt sastāvu ar jauniem spēlētājiem gan šīgada vasaras transfēru periodā, gan nākamā gada ziemas transfēru periodā.

"Šis sods karājās virs mūsu galvām jau divus gadus, tāpēc bijām gatavi, ka tas kaut kad kļūs par realitāti," paudis kluba ģenerāldirektors Franks Kitā. "Esam tam sagatavojušies, jau janvārī papildinot sastāvu."

Sagaidāms, ka vasarā komandu pametīs tā uzbrukuma līderis Filips Džordževičs, ar kuru noslēgsies līguma termiņš. Serbu uzbrucējam aizvietotāju vienība nevarēs piesaistīt.

Francijas čempionāta kopvērtējumā "Nantes" pašlaik ieņem 15.vietu, desmit kārtas pirms sezonas beigām izkrišanas zonu apsteidzot par septiņu punktu tiesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!