Foto: LETA

Paredzams, ka Baltijas Kausa izcīņa maija beigās kļūs par atvadām no Latvijas nacionālās futbola izlases vienam no izcilākajiem tās spēlētājiem, pašlaik komandas rezultatīvākajam uzbrucējam Mārim Verpakovskim, informē Latvijas Futbola federācija.

Eiropas vecākā starptautiskā futbola turnīra – Baltijas Kausa izcīņas spēles laika posmā no 29. līdz 31.maijam risināsies Liepājā un Ventspilī.

Šogad Latvijas pilsētās Liepājā un Ventspilī risināsies jau 25.Baltijas Kausa izcīņa nacionālajām izlasēm. Tas ir vecākais šāda veida turnīrs Eiropā. Pirmajā Baltijas Kausa turnīrā, kurš risinājās 1928.gadā Tallinā, triumfēja Latvijas futbola izlase. Agrāk, pirmsākumos, arī pēc Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas, turnīrs tika rīkots katru gadu. Šobrīd Baltijas Kauss notiek reizi divos gados, pārmaiņus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Kopš iepriekšējā 2012.gada turnīra trīs Baltijas valstīm pievienojās arī Somija, kura sacensībās startēs arī šogad.

Pašreizēji Baltijas Kausa trofejas īpašnieki ir Latvijas nacionālā futbola izlase, kura šajā turnīrā uzvarēja 2012.gadā, Igaunijas pilsētā Viru pusfinālā pārspējot Lietuvu (5:0), bet finālā pēcspēles soda sitienu sērijā pārspējot Somijas futbolistus. Šogad turnīrā Latvijas nacionālo futbola izlasi vedīs tās galvenais treneris Marians Pahars, kurš valstsvienības spēlētāju sastāvu plāno paziņot maija otrajā pusē.

Paredzams, ka Baltijas Kausa izcīņa kļūs par atvadām no Latvijas nacionālās futbola izlases vienam no izcilākajiem tās spēlētājiem, pašlaik komandas rezultatīvākajam uzbrucējam Mārim Verpakovskim. Kopš savas debijas Latvijas izlasē 1999.gadā izbraukumā pret Grieķiju, liepājnieks valstsvienības rindās aizvadījis 103 spēles, kurās guvis 29 vārtus. Viennozīmīgi spilgtākais brīdis Māra Verpakovska karjerā izlases rindās bija iekļūšana "EURO 2004" finālturnīrā, kur Verpakovskis guva līdz šim arī vienīgos Latvijas izlases vārtus Eiropas čempionāta meistarsacīkstēs spēlē pret Čehiju.

Šodien Māris Verpakovskis ir atgriezies savās mājās, Liepājā, kur kļuvis par FK "Liepāja" prezidentu. Paralēli kluba prezidenta pienākumu pildīšanai, Māris Verpakovskis trenējas ar komandas pirmo sastāvu un gatavojas Baltijas Kausa izcīņas spēlēs palīdzēt valstsvienībai. Tādējādi Liepājā futbola līdzjutējiem Baltijas Kausa izcīņas laikā būs iespēja pēdējo reizi vērot Māri Verpakovski laukumā valstsvienības kreklā un pateikties futbolistam par pavadīto lielisko karjeru Latvijas izlasē.

Biļešu standarta cena būs visām spēlēm ir 5 EUR. Latvijas Futbola federācija pašmāju futbola līdzjutējiem līdz 19.maijam piedāvā iegādāties biļetes par īpašu cenu – 3 EUR.

Biļete pensionāriem uz katru spēli maksās 1 EUR, savukārt studentiem un skolēniem paredzēta 50% atlaide (no 5 EUR biļetes). Nākot uz spēli, skolēniem, studentiem un pensionāriem pie stadiona ieejas būs nepieciešams uzrādīt atbilstošo apliecību.

Tikmēr bērniem līdz 7 gadu vecumam, kas neaizņem atsevišķu sēdvietu, ieeja par brīvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!