Turnīra līdervienība Rīgas "Skonto" sestdien Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačā ar rezultātu 3:1 (2:0) apspēlēja vienu no sacensību vājākajām komandām "Mettu"/"Latvijas Universitāti".

"Skonto" vienība vadībā izvirzījās jau desmitajā minūtē, kad vārtus guva gruzīnu leģionārs pussargs Irakli Klimiašvili, bet desmit minūtes pirms pirmā puslaika beigām rezultāta starpību dubultoja cits gruzīns Laša Dvali.

Otrajā puslaikā "Skonto" turpināja kontrolēt cīņas gaitu, turklāt palielināja arī savu pārsvaru uz rezultāta tablo. 68.minūtē trešos vārtus viesu vārtos raidīja veterāns Viktors Morozs, taču pavisam neilgi pirms pamatlaika beigām "Metta"/LU vienībai tomēr izdevās gūt goda vārtus, kad pēc stūra sitiena izcēlās Gatis Kalniņš, kurš savulaik vairākus gadus nospēlēja "Skonto" vienībā.

Vēl maijā "Skonto" izbraukumā savstarpējā mačā bija pārāki ar 2:1.

"Skotno" futbolisti šobrīd atrodas uz viļņa, jo klubs pēdējās 12 virslīgas spēlēs ticis jau pie 11 uzvarām un reizi spēlējis neizšķirti.

Šīs kārtas izspēle turpināsies svētdien, kad pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošā Latvijas čempionvienība "Ventspils" uzņems virslīgas pastarīti "Jūrmalu", bet Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā tiksies ar Daugavpils "Daugavu". Savukārt vēl svētdien "Daugavpils" savā pilsētā uzņems Rīgas "Daugavu", bet "Jelgava" intriģējošā duelī uzņems "Liepāju".

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar 46 punktiem 18 mačos nostiprinājusies "Skonto" komanda, kurai ar 38 punktiem seko "Ventspils", bet 36 punkti ir Daugavpils "Daugavai". Ceturtā ar 31 punktu 17 mačos ir "Liepāja", bet tai ar tādu pašu punktu skaitu 18 cīņās seko "Jelgava".

Sesto vietu ar 25 punktiem ieņem "Spartaks", tam ar 17 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet vēl par diviem punktiem mazāk ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr desmit punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar sešiem punktiem seko "Jūrmala".

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Tāpat "Skonto" un "Jūrmalas" komandas nenokārtoto parādsaistību dēļ bija saņēmušas aizliegumus reģistrēt jaunus futbolistus. "Jūrmalai" gan šāds aizliegums 20.jūnijā, kad sākās vasaras pāreju periods, tika atcelts, bet "Skonto" vienībai tas tuvākajos mēnešos, visticamāk, nenotiks.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!