Foto: F64

Pagājušās sezonas spēcīgākā komanda "Ventspils" Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlē svētdien ar rezultātu 5:1 (1:1) savā laukumā sagrāva "Jūrmalu", pārtraucot sešu neuzvarēto spēļu sēriju.

Spēles rezultātu "Ventspils" atklāja jau otrajā minūtē, kad precīzi sita albānietis Nduje Mujecki, tomēr sestajā minūtē pēc soda sitiena Kirils Korbans panāca izlīdzinājumu 1:1.

Otrajā puslaikā gan "Ventspils" neatstāja cerības kopvērtējuma pastarīšiem, gūstot piecus bezatbildes vārtus - divreiz izcēlās Kaspars Svārups, bet vēl pa reizei precīzi bija Mujecki, Vitālijs Rečickis un nigērietis Ahmeds Abdultaofiks.

"Ventspils" uzvarēja sezonas pirmajās 12 virslīgas spēlēs, bet turpinājumā sešos mačos bija tikusi vien pie diviem punktiem, turklāt šīs neveiksmju sērijas gaitā komanda bija guvusi tikai vienus vārtus. Tikmēr "Jūrmala" iepriekšējā kārtā pārtrauca savu 11 zaudējumu sēriju, cīnoties neizšķirti ar turnīra debitanti "Daugavpili".

Citā mačā svarīgu uzvaru cīņā par trešo vietu kopvērtējumā izcīnīja "Jelgava", kas izbraukumā ar 3:0 (2:0) uzveica "Liepāju". Uzvarētājiem divreiz precīzi sita Maksims Daņilovs, bet vēl vienus vārtus guva Armands Pētersons.

Iepriekš bija paredzēts, ka šim mačam jānoris Jelgavā, taču Zemgales vienība, gatavojoties Eiropas līgas turnīram, nolēma Liepājā aizvadīt treniņnometni, kā arī izspēlēt virslīgas maču.

Savu veiksmīgo spēļu sēriju svētdien turpināja Jūrmalas "Spartaks", kas savā laukumā cīnījās 0:0 (0:0) ar Daugavpils "Daugavu".

Piejūras komanda tagad nav zaudējusi jau septiņos mačos pēc kārtas, turklāt to laikā izcīnījusi piecas uzvaras. Tikmēr daugavpilieši zaudējuma rūgtumu nav izbaudījuši piecos mačos pēc kārtas, šajā laikā spējot gūt arī trīs panākumus.

Maijā šīs komandas Daugavpilī savā starpā cīnījās neizšķirti 3:3.

Savukārt Eirokausu dalībniece Rīgas "Daugava" ar 1:0 (1:0) izbraukumā pieveica "Daugavpils" vienību. Šajā cīņā vienīgos vārtus guva lietuvietis Aurims Kucis.

Latgales galvaspilsētas klubam iepriekšējo divu maču laikā bija izdevies gūt četrus punktus, lai gan pirms tam tika piedzīvota piecu zaudējumu sērija. Savukārt rīdzinieki iepriekšējo trīs maču laikā bija tikuši tikai pie viena punkta.

Abu vienību savstarpējā duelī maijā savā laukumā pārāki ar 1:0 arī bija Rīgas komandas futbolisti.

Šīs "Jelgavas", Rīgas "Daugavas" un Daugavpils "Daugavas" komandām bija pēdējās spēles pirms dalības UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, kurā tās pirmās cīņas aizvadīs jau ceturtdien.

Kā zināms, šīs kārtas izspēle aizsākās sestdien, kad turnīra līdervienība Rīgas "Skonto" savā laukumā ar 3:1 apspēlēja "Metta"/"Latvijas Universitāti".

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar 46 punktiem 18 mačos nostiprinājusies "Skonto" komanda, kurai ar 41 punktu 19 cīņās seko "Ventspils", bet 37 punkti ir Daugavpils "Daugavai". Uz ceturto vietu ar 34 punktiem 19 mačos pakāpusies "Jelgava", kurai ar ar 31 punktu 17 mačos seko "Liepāja".

Sesto vietu ar 26 punktiem ieņem "Spartaks", tam ar 20 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet vēl par pieciem punktiem mazāk ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr desmit punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar sešiem punktiem seko "Jūrmala".

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Tāpat "Skonto" un "Jūrmalas" komandas nenokārtoto parādsaistību dēļ bija saņēmušas aizliegumus reģistrēt jaunus futbolistus. "Jūrmalai" gan šāds aizliegums 20.jūnijā, kad sākās vasaras pāreju periods, tika atcelts, bet "Skonto" vienībai tas tuvākajos mēnešos, visticamāk, nenotiks.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!