Foto: DELFI
Pasaules futbola leģenda Alfredo di Stefano sestdien Madridē piedzīvojis infarktu, bet pašlaik kritiskā stāvoklī atrodas slimnīcā.

Tiek ziņots, ka 88 gadus vecā di Stefano sirds bijusi apstājusies 18 minūšu garumā, tomēr pēc aktīvām atdzīvināšanas darbībām pulss atgriezies.

Argentīnā dzimušais di Stefano, kurš karjeras laikā spēlējis ne tikai savas dzimtenes, bet arī Kolumbijas un Spānijas izlasēs, plaši tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem futbolistiem.

Savas karjeras labākos gadus kādreizējais uzbrucējs pavadīja Spānijas komandā Madrides "Real", ar kuru pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados piecas reizes pēc kārtas uzvarēja Eiropas kausā (tagad - UEFA Čempionu līga), kā arī astoņas reizes kļuva par valsts čempionu.

Di Stefano ir "Real" komandas visu laiku otrais rezultatīvākais spēlētājs, kā arī Spānijas čempionāta piektais labākais vārtu guvējs tā vēsturē.

1957. un 1959.gadā di Stefano tika atzīts par Eiropas labāko futbolistu, bet pēc spēlētāja karjeras beigām viņš līdz 1991.gadam veiksmīgi darbojies arī kā treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!