Foto: AP/Scanpix
Par jauno Brazīlijas futbola izlases galveno treneri tika iecelts 1994.gada Pasaules kausa ieguvējs Dunga, vēsta ārzemju mediji.

Paredzams, ka oficiāli par jaunā Brazīlijas izlases trenera iecelšanu amatā tiks paziņots otrdien, kad arī nosauks trenera palīgus, raksta "Globoesporte".

50 gadus vecajam Dungam šī būs atgriešanās izlases trenera amatā - šo posteni viņš ieņēma laikā no 2006. līdz 2010.gadam, un valstsvienība šai laikā aizvadīja 60 spēles, izcīnot 42 uzvaras, 12 mačus noslēdzot ar neizšķirtu un sešos piedzīvojot zaudējumu. Dungas vadībā brazīlieši 2007. gadā izcīnīja Amerikas kausu, 2010. gadā - Konfederāciju kausu, bet tā paša gada Pasaules kausa izcīņā tika līdz ceturtdaļfinālam.

Pēc aiziešanas no izlases Dunga ilgu laiku nepievienojās nevienai komandai, līdz 2013.gadā deviņus mēnešus nostrādāja ar "Internazional" komandu. Viņa vadībā klubs aizvadīja 53 spēles, no tām 26 tika svinēta uzvara.

Kā zināms, pēc šāgada Pasaules kausa izcīņas no amata tika atbrīvots Brazīlijas izlases galvenais treneris Luiss Felipe Skolari. Brazīlieši šai turnīrā, kas notika viņu mājās, palika ceturtie, mačā par bronzas medaļām piekāpjoties Nīderlandei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!