Foto: AFP/Scanpix
Par karjeras beigām Anglijas futbola izlasē otrdien oficiāli paziņojis pieredzējušais pussargs Frenks Lempards.

Pēdējo spēli valstsvienībā 36 gadus vecais Lempards aizvadīja 23.jūnijā Pasaules kausa izcīņas noslēdzošajā apakšgrupas mačā pret Kostariku. Kā zināms, Anglijas izlasei šajā turnīrā neizdevās sasniegt izslēgšanas spēles.

Lempards Anglijas izlasē 15 gadu laikā aizvadīja 106 spēles, bet jau pēc komandas izstāšanās no Pasaules kausa tika runāts par pussarga aiziešanu no valstsvienības.

"Šis man bija grūts lēmums, tieši tāpēc tik ilgi par to domāju," pauda Lempards, kurš pēc spēļu skaita Anglijas izlasē ieņem sesto vietu. "Pārstāvēt valstsvienību man bija liels lepnums un gods. Izbaudīju katru minūti, ko pavadīju, valkājot Anglijas izlases kreklu. Taču nu pienācis laiks virzīties uz priekšu, un ticu, ka galvenā trenera Roja Hodžsona vadībā gados jaunajiem valstsvienības futbolistiem veiksies."

Lempards šovasar pameta Anglijas premjerlīgas klubu Londonas "Chelsea", lai gan vēl joprojām ir komandas visu laiku rezultatīvākais spēlētājs, turklāt pavadīja tajā 13 gadus. Futbolists nolēma pievienoties jaundibinātajam Amerikas Futbola līgas (MLS) klubam "New York City", bet, tā kā tas savu pirmo sezonu uzsāks vien martā, anglis līdz tam laikam pārstāvēs pašmāju komandu Mančestras "City".

Lempards Anglijas pieaugušo izlasē debitēja 1999.gadā, aizvadot pārbaudes maču pret Beļģiju. Kopumā viņš valstsvienības rindās guvis 29 vārtus.

Kopā ar izlasi futbolists piedalījies trijās Pasaules kausa izcīņās un divos Eiropas čempionāta finālturnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!