Foto: AFP/Scanpix

Pieredzējušais spāņu futbola kluba Madrides "Real" pussargs Ksavi Alonso karjeru turpinās Vācijas čempionvienībā Minhenes "Bayern".

Kā vēsta britu raidsabiedrība BBC, šobrīd 32 gadus vecajam Alonso ceturtdien plānota medicīniskā apskate Minhenes komandā, bet līgums varētu tikt noslēgts līdz nedēļas beigām.

"Bayern" vienība jau vairākas nedēļas mēģina pastiprināt sastāva vidējo līniju, jo nopietnā savainojumā iedzīvojies Bastians Šveinštaigers.

"Real" klubam Alonso pievienojās 2009.gadā, par 30 miljoniem mārciņu (38 miljoniem eiro) pārnākot no Anglijas kluba "Liverpool".

Madrides komandas rindās pussargs aizvadījis 236 spēles, gūstot sešus vārtus. Šajā laikā Alonso kopā ar "Real" pa reizei izcīnīja Spānijas čempiontitulu, Spānijas Superkausu, UEFA Čempionu līgas trofeju, UEFA Superkausu, bet divreiz triumfēja Spānijas kausa izcīņā.

Karjeras laikā spēlētājs pārstāvējis arī spāņu komandas Sosjedadas "Real" un "Eibar".

Jau vēstīts, ka Alonso trešdien paziņoja par karjeras beigām Spānijas izlasē.

Alonso bija viens no Spānijas valstsvienības atslēgas spēlētājiem, kad komanda 2010.gadā triumfēja Pasaules kausa izcīņā, kā arī 2008. un 2012.gadā kļuva par Eiropas čempioni.

Kopumā valstsvienības rindās Alonso aizvadīja 114 spēles, kurās guva 16 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!