Foto: AFP/Scanpix
Šīs vasaras Pasaules kausa izcīņas fināla atkārtojumā Argentīnas futbola izlases trešdien pārbaudes spēlē ar 4:2 (2:0) pārspēja Vācijas valstsvienību.

Vācijas pilsētā Diseldorfā notikušajā spēlē Argentīnas izlase jau pēc 50 spēlētām minūtēm atradās vadībā ar 4:0. Pirmajos trijos vārtu guvumos pēc pussarga Anhela di Marijas piespēlēm izcēlās Serhio Agvero, Eriks Lamela un Federiko Fernadess, bet ceturtos vārtus elegantā veidā guva pats di Marija.

Spēles izskaņā gan mājinieki divus vārtus atspēlēja, kad ar precīziem sitieniem izcēlās Andrē Širle un Mario Gēce.

Līdz ar to Argentīnas izlasei izdevās neliels revanšs par vasaras viducī piedzīvoto zaudējumu Pasaules kausa izcīņā finālā, kad vācieši mača papildlaikā ar 1:0 pārspēja Dienvidamerikas valsti.

"Vācijai trūka vairāku vadošo spēlētāju, kā arī trīs futbolisti pēc Pasaules kausa lika punktu karjerai valstsvienībā. Saprotu Vāciju, nav viegli īsā brīdī izveidot jaunu sastāvu," pēc mača atzina Argentīnas izlases galvenais treneris Herardo Martino. "Di Marija šajā spēlē bija daudz pamanāmāks nekā Pasaules kausa izcīņas laikā."

Citā mačā Anglijas izlase visai neizteiksmīgā spēlē ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja Norvēģiju.

Vienīgos vārtus cīņas 68.minūtē ar 11 metru soda sitiena palīdzību guva Veins Rūnijs, kurš mačā debitēja jaunā kapteiņa lomā.

Zīmīgi, ka Rūnijs tagad ar 41 vārtu guvumu kļuvis par ceturto visu laiku rezultatīvāko spēlētāju Anglijas izlasē.

Savukārt ar mainīgām sekmēm pārbaudes spēles trešdien aizvadīja divas no Latvijas izlases pretiniecēm 2016.gada Eiropas čempionāta atlases ciklā.

Turcija izbraukumā ar 2:1 (0:1) pārspēja Dāniju, bet Čehija savā laukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās ASV futbolistiem.

Tikmēr no pārējām Baltijas valstīm pārbaudes spēli aizvadīja arī Lietuvas izlase, kas savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) pret Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) valstsvienību.

Kā zināms, Latvijas izlase trešdien Rīgā pārbaudes spēlē ar 2:0 pārspēja Armēniju. Abus vārtus mājinieku rindās guva talantīgais uzbrucējs Valērijs Šabala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!