Foto: DELFI

Par Zviedrijas futbola izlases visu laiku rezultatīvāko spēlētāju ceturtdien kļuva Zlatans Ibrahimovičs, kurš spēlē pret Igauniju laboja 82 gadu senu rekordu.

Ibrahimovičs mačā pret igauņiem guva divus vārtus, bet Zviedrija svinēja uzvaru ar 2:0. Tagad Ibrahimovičs, kuram tā bija 99.spēle valstsvienībā, ir guvis 50 vārtus, un kļuvis par visu laiku rezultatīvāko Zviedrijas spēlētāju. Līdzšinējais rekords – 49 vārti - piederēja Svenam Ridelam un tas noturējās 82 gadus (kopš 1932.gada). Ridelam, lai gūtu 49 vārtus, bija nepieciešamas 43 spēles.

32 gadus vecā Ibrahimoviča došanās laukumā bija zem jautājuma zīmes, jo uzbrucējam sāpēja kakls. Tomēr zviedru kapteinis devās laukumā, pirmos savus vārtus guva jau trešajā minūtē, bet vēsturiskos vārtus guva 24.minūtē. Pirmais vārtu guvums bija gan strīdīgs, jo pat video atkārtojumā nevar pateikt, vai bumba pilnībā šķērsojusi vārtu līniju. Savukārt otrie vārti bija vieni no skaistākajiem Ibrahimoviča karjerā, ar papēdi noslēdzot piespēli gar vārtiem.

Otrā puslaika vidū Ibrahimovičs tika nomainīts, bet maiņu pavadīja Stokholmas stadionā sanākušo 15 000 līdzjutēju skaļas ovācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!