Foto: LETA

Gaidāmajā sezonā Konstantīna Jerjomenko piemiņas turnīrā no Latvijas futzāla komandām piedalīsies vienīgi valsts čempione "Nikars", vēsta organizatori.

Turnīrā gaidāmajā sezonā no astoņām komandām dalībnieku skaits būs samazinājies līdz sešām. Bez "Nikara" sacensībās piedalīsies Krievijas vienības "Tjumeņ" un "Sinara", Kazahstānas komandas "Kairat" un "Tulpar", kā arī Čehijas klubs "Balticflora".

Trijos mini sabraukumos visas sešas komandas aizvadīs viena apļa turnīru, četrām labākajām kvalificējoties finālsacensībām, kas plānotas 2015.gada februāra beigās.

Pirmais miniturnīrs no 8. līdz 12.novembrim tiks aizvadīts Čehijā, un tajā "Nikars" sacentīsies ar "Tjumeņ", "Kairat" un "Balticflora". Savukārt pēc tam no 16. līdz 20.decembrim paralēli notiks divi sabraukumi Tjumeņā un Rīgā. Latvijas čempioni "Nikars" šajā laikā savās mājās tiksies ar "Tulpar" un "Sinara".

Jerjomenko kausā plānojusi piedalīties arī Irānas spēcīgākā komanda, tomēr no plāniem atteikusies, jo saskārusies ar problēmām iegūt Eiropas vīzu.

"Visas spēles šajā turnīrā būs ļoti augsta līmeņa, un esam priecīgi piedalīties šādā projektā," izteicies "Nikars" komandas izpilddirektors Aleksandrs Dibrivnijs. "Tas ir ļoti svarīgi mūsu kluba attīstībai, jo vienību līmenis sacensībās aug."

Kā zināms, iepriekšējā sezonā "Nikars" savā apakšgrupā sešās spēlēs vien divreiz cīnījās neizšķirti, bet otra Latvijas vienība "Raba" zaudēja visās sešās aizvadītajās cīņās.

Sacensību debijas sezonā turnīra balvu fonds bija 100 000 eiro, no kura pusi saņēma sacensību uzvarētāji Almati "Kairat" no Kazahstānas.

Konstantīns Jerjomenko pagājušā gadsimta beigās bija Krievijas minifutbola lielākā zvaigzne un tika atzīts par 20.gadsimta labāko futzāla spēlētāju pasaulē. Viņš nomira 2010.gadā 39 gadu vecumā pēc sirdstriekas amatieru spēles laikā.

Maija sākumā "Nikars" septīto reizi pēc kārtas triumfēja Latvijas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!