Foto: Reuters/Scanpix
Savainojumu sērgu piedzīvojušo Turcijas futbola izlasi, kas gatavojas 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačiem pret Čehiju un Latviju, pastiprinājis bijušais Eiropas grandu Minhenes "Bayern" un Madrides "Real" pussargs Hamits Altintops.

Kā pavēstījusi Turcijas Futbola federācija, pašlaik 31 gadu vecais Stambulas "Galatasaray" komandas spēlētājs uz izlasi izsaukts kā aizvietotājs traumētajiem futbolistiem.

Jau pirms tam bija zināms, ka aizsargs Omērs Topraks un uzbrūkošais pussargs Hakans Kalhanoglu iedzīvojušies kājas muskuļu savainojumos, kamēr vārtsargs Volkans Demirels atlases mačus izlaidīs diska trūces dēļ. Tāpat pēdas savainojumā iedzīvojies uzbrucējs Buraks Jilmazs, kamēr vēl viens priekšējās līnijas futbolists Mustafa Pektemeks no kandidātu loka svītrots muskuļa plīsuma dēļ, bet aizsargs Kāns Ajhans nevar spēlēt pirksta traumas dēļ.

Pašlaik tiek ziņots, ka veselības problēmas radušās arī Spānijas čempionvienībā Madrides "Atletico" spēlējošajam uzbrūkošajam pussargam Ardam Turanam un citam vidējās līnijas futbolistam Mehmetam Topolam no pašmāju kluba Stambulas "Fenerbahce".

Altintops pēdējā laikā reti ticis aicināts uz Turcijas izlasi, pagājušajā gadā tajā aizvadot vien trīs spēles, bet šogad viņam spēļu pieredzes valstsvienībā nav. Līdz šim pussargs izlases rindās 86 spēlēs guvis septiņus vārtus.

Zināms, ka arī Altintops pēdējās sezonās regulāri cīnījies ar dažādu savainojumu sekām.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā Turcija septembrī izbraukumā ar 0:3 negaidīti piekāpās Islandei.

Turpinājumā turkus piektdien savā laukumā gaida spēkošanās pret Čehiju, bet 13.oktobrī Rīgā viņi tiksies ar Latviju, kas kvalifikācijas ciklu atklāja ar bezvārtu neizšķirtu pret Kazahstānu.

Pirms spēles pret Turciju latvieši piektdien savā laukumā uzņems arī Islandi.

Bez minētajām komandām šajā kvalifikācijas turnīra apakšgrupā spēkojas arī Eiropas futbola grands Nīderlande, ar kuru Latvijas izlase izbraukumā tiksies novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!