Foto: F64
Latvijas U-17 meiteņu futbola izlase Rīgā notiekošā 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas noslēdzošajā - trešajā - mačā sestdien ar 0:6 (0:2) kapitulēja Baltkrievijas vienaudžu priekšā.

Lai gan pirmais puslaiks Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā notikušajā mačā noslēdzās vien ar 2:0 par labu baltkrievietēm, otrajā spēles pusē viņas pamanījās gūt vēl četrus bezatbildes vārtus, nodrošinot ļoti pārliecinošu uzvaru.

Baltkrievijas komandas labā pa diviem vārtiem guva Margarita Juško un Darja Stežko.

Lai Latvija varētu iekļūt nākamajā kvalifikācijas turnīra kārtā, tai bija jāuzvar baltkrievietes.

Tikmēr paralēli Olainē notikušajā šīs apakšgrupas otrā mačā Beļģija ar 5:0 (4:0) sagrāva Velsu.

Kā ziņots, pirmās kārtas spēlēs Latvija zaudēja Beļģijai ar 0:3, bet Baltkrievija ar 2:0 uzvarēja Velsu. Pēc tam Latvija vēlreiz ar 0:3 zaudēja arī Velsai, bet Beļģija pārspēja Baltkrieviju ar 2:0.

Pēc turnīra noslēguma Beļģija trīs mačos tika pie iespējami maksimālajiem deviņiem punktiem, kamēr ar sešiem sekoja Baltkrievija, bet Velsa tika pie trim punktiem. Latvija turnīru noslēdza bez izcīnītiem punktiem.

Kvalifikācijas turnīra elites kārtai automātiski kvalificējušās Vācijas, Francijas un Spānijas futbolistes. Šīm komandām pievienosies šī posma divas labākās katras apakšgrupas komandas, kā arī viena labākā no trešo vietu ieguvējām.

Finālturnīrā Islandē bez mājiniecēm spēlēs vēl septiņas izlases.

Latvijas izlases galvenais treneris ir Romāns Kvačovs. Viņš sastāvā bija iekļāvis 18 spēlētājas no sešām pašmāju komandām, kā arī vēl četras rezervistes.

Latvijas U-17 meiteņu futbola izlases sastāvs 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

vārtsardzes - Līga Mazdreviča (Liepājas SSS), Viviana Kauliņa ("Olaine");

aizsardzes - Jekaterina Antipina, Aurika Čerkez (abas - Liepājas SSS), Anna Krūmiņa, Anastasija Čemertāne (abas - "Rīgas Futbola skola"), Laura Sondore (Rēzeknes BJSS);

pussardzes - Anastasija Saļuka ("Rīgas Futbola skola"), Anastasija Fjodorova (Rēzeknes BJSS), Elizabete Samušenko (VRS/"Optimists-R"), Tatjana Baličeva (Liepājas SSS), Monika Estere Štube (Talsu BJSS);

uzbrucējas - Jana Romase ("Rīgas Futbola skola"), Valērija Jevstigņejeva ("Olaine"), Sandra Voitāne, Dina Tamane (abas - VRS/"Optimists-R"), Anastasija Tarasova (Liepājas SSS), Aija Everita Tesļuka (Talsu BJSS);

rezervistes - vārtsardze Līga Skutāne (Rēzeknes BJSS), pussardzes Anastasija Saļuka ("Rīgas Futbola skola"), Viktorija Ivaņņikova (Ventspils OC) un Monika Zariņa (bez kluba).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!