Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) juridisku apsvērumu dēļ nepubliskos izmeklēšanas rezultātus par skandalozajiem balsojumiem, saskaņā ar kuriem 2018.gada Pasaules kausa finālturnīra rīkošanas tiesības ieguva Krievija, bet 2022.gada turnīrs tika piešķirts Katarai.

Abos balsojumos jau ilgāku laiku tiek izmeklētas iespējamās korupcijas darbības, ietekmējot balsstiesīgo FIFA biedru lēmumu. Izmeklēšanu veic FIFA Ētikas komiteja un izmeklētājs Maikls Garsija.

FIFA uzstāj, ka izmeklēšanas rezultātu publiskošana to pilnā apmērā organizācijai un pašai Ētikas komitejai radīs juridiska rakstura problēmas, tāpēc šāds solis nav iespējams.

Jau ilgāku laiku FIFA virzienā tiek vērsts spiediens, medijiem un futbola varasvīriem pieprasot izmeklēšanas rezultātu publiskošanu.

FIFA prezidents Zeps Blaters skaidro, ka organizācijas rokas sasaista tās Ētikas kodekss, tāpēc izmeklēšanas atskaite paliks noslēpumā.

Kā zināms, pēc pieciem gadiem, kad FIFA lems par 2026.gada Pasaules kausa rīkotāju likteni, organizatorus noteiks FIFA kongress, nevis FIFA izpildkomiteja, kā tas bija līdz šim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!