Foto: PantherMedia/Scanpix
Šveices amatieru futbola čempionāta kluba "SC Worb" portugāļu spēlētājam Rikardu Fereiru piespriesta 50 gadu diskvalifikācija par uzbrukumu tiesnesim, vēsta vietējie mediji.

Neskatoties uz to, ka Fereiru pat nepiedalījās mačā, kurā notika incidents, bet palika rezervē, viņš pamanījās nopelnīt šo pamatīgo sodu. Futbolists pa ceļam uz ģērbtuvēm sāka lamāt tiesnešus un vienam no viņiem vispirms iespēra bumbu sejā, bet pēc tam vēl aplēja ar ūdeni, ziņo laikraksts "Blick".

Iespaidīgo diskvalifikācijas ilgumu Šveices amatieru futbola līgas jurists pamato ar to, ka šādiem sportistiem "nav vietas mūsu līgā". "Diemžēl šādi incidenti atkārtojas vismaz reizi gadā," saka jurists Roberts Breiters.

Pats futbolists ir satriekts par tik bargu sodu. "Es gaidīju, ka tie būs maksimums viens divi gadi. Bet 50 gadi? Futbols ir visa mana dzīve," saka Fereiru. Jāpiebilst, ka šī nebūt nebija pirmā reize, kad portugāļu futbolists nevalda pār sevi - reiz viņš jau saņēma diskvalifikāciju uz 45 spēlēm par pretinieku spēlētāju un tiesnešu apvainošanu.

Tagadējā diskvalifikācija Fereiru noslēgsies 2064.gada 5.jūnijā, kad viņam būs 78 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!