Latvijas futbola "SMScredit.lv" Virslīgas čempionāta priekšpēdējās kārtas spēlē "Skonto" ar 7:1 (2:1) sagrāva "Jūrmalu", atņemot tai izredzes nākamsezon spēlēt Virslīgā, savukārt FK "Liepāja" nostiprinajās medaļu pretendentu pulkā.

Ar četriem vārtu guvumiem šai mačā izcēlās "Skonto FC" uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis. Divi vārti Viktors Morozs, vieni - Ņikitas Ivanova kontā. Jūrmalniekiem "goda vārtus" guva Nikolā Abots.

Savukārt FK "Liepāja" izcīnīja svarīgu uzvaru, ar 3:2 pārspējot Daugavpils "Daugavu". Pēc šā panākuma liepājnieki ir saasinājuši cīņu par godalgām čempionāta noslēdzošajā kārtā.

Panākumu asā un spraigā spēlē uzvaru guva vēl vienai medaļu pretendenti FK "Jelgava" futbolisti, kas Virslīgas 35.kārtas ietvaros aizvadīja izbraukuma maču pret FK "Daugava Rīga". Uzvara tika gūta ar rezultātu 3:1, kas Zemgales klubam ļauj saglabāt labas izredzēs čempionātu noslēgt ar sudraba medaļām.

Svarīgu uzvaru cīņā par vietas saglabāšanu Virslīgā izcīnīja FS "Metta/Latvijas Universitāte", kas savā laukumā ar 2:1 (2:1) pārspēja Jūrmalas "Spartaku". Panākums pirmspēdējā kārtā garantē studentiem 9.vietu Virslīgā, neatkarīgi no jūrmalnieku sekmēm noslēdzošajās divās kārtās.

Toties FK "Ventspils", kas priekšpēdējās kārtas maču aizvadīja jau šīsseoznas Latvijas čempionu statusā, pārspēja Virslīgas debitantus "BFC Daugavpils" ar 2:0.

Pirms čempionāta pēdējās kārtas uz sudraba medaļām pretendē četri klubi - "Skonto" (68 punkti), "Jelgava" (67 p.), "Liepāja" un Daugavpils "Daugava", kam ir pa 65 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!