Foto: EPA/LETA

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) kārtējās tikšanās laikā norādījusi, ka 2022.gada Pasaules kausa izcīņa risināsies ziemā, neskatoties uz Eiropas Klubu asociācijas (ECA) ierosinājusi turnīru rīkot aprīlī un maijā.

Kā zināms, saistībā ar Katarā gaidāmo turnīru bažas vienmēr bijušas par laika apstākļiem, jo vasarā tur gaisa temperatūra ir tik augsta, ka aizvadīt futbola spēles ir bīstami. Tāpēc jau ilgstoši tiek runāts, ka sacensības rīkos ziemā, kas savukārt ievērojami apgrūtina nacionālo čempionātu norisi lielā daļā Eiropas.

Kārtējās tikšanās laikā šonedēļ apspriests FIFA ierosinājums čempionātu aizvadīt novembrī un decembrī vai janvārī un februārī.

"Tuvojamies lēmumam Pasaules kausa izcīņu aizvadīt 2022.gada janvārī un februārī vai šī paša gada noslēgumā - novembrī un decembrī," teicis FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valkē. "FIFA izskatīs arī 2022.gada maija variantu. Mēs apkoposim līdz šim dzirdēto un sagatavosimies nākamajai sanāksmei, lai progresētu ceļā uz galīgo lēmumu."

Ja Pasaules kausa izcīņa norisinātos 2022.gada sākumā, tā pārklātos ar Ziemas olimpiskajām spēlēm.

"Mūsu piedāvājums ir citādāks. Esam veikuši nelielu izpēti, no kuras secinājām, ka vislabāk Pasaules kausa izcīņu būtu aizvadīt aprīļa beigās ar noslēgumu maijā," teicis 214 Eiropas vadošos klubus apvienojošās ECA vadītājs Karls Haincs Rumenige.

Valke atgādināja, ka 2022.gada 2.aprīlī sāksies mēnesi garš ramadāns, kura laikā musulmaņi dienas laikā nedrīkst ne ēst, ne dzert, kas varētu liegt visaugstākajā līmenī sagatavoties četrgades lielākajam futbola turnīram.

Savukārt Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA), rīkojot turnīru 2022.gada janvārī un februārī, vēlas pēc iespējas mazāk skart UEFA Čempionu līgas grafiku.

Tiesa, Pasaules kausa norise novembrī un decembrī ne tikai liks uz vairāk nekā diviem mēnešiem apturēt nacionālos čempionātus, bet arī UEFA Čempionu līga šajā laikā aizvada vairāk nekā pusi apakšgrupu maču. Pasaules kausa norise Katarā ziemā, visticamāk, klubu kalendārus ietekmēs jau gadu pirms sacensībām, lai četrgades prestižāko sacensību norises sezonā klubu sacensības varētu sākties agrāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!