Foto: F64

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" biedra statusu otrdien atguvis Rīgas klubs "Skonto", pavēstījis biedrības izpilddirektors Emīls Latkovskis.

"Skonto" komanda biedra statusu atguvusi pēc biedrības kopsapulces vairākuma atbalsta, Latkovskim izsakot cerību, ka smagākais laiks kluba vēsturē jau ir aiz muguras un turpinājumā biedrību un klubu sagaida pozitīvi mirkļi.

Virslīgas biedra statusu "Skonto" komanda zaudēja jūlijā nenokārtotu saistību pret čempionātu dēļ. Līdztekus tam biedra statusu zaudēja arī "Jūrmalas" klubs, kas šosezon palika virslīgas kopvērtējuma pēdējā vietā un šķīrās no vietas valsts spēcīgāko komandu vidū.

Vēlāk "Skonto" iemaksāja kavēto šīs sezonas dalības naudu, tomēr biedra statusu varēja atgūt vien pēc pilnsapulces sasaukšanas un balsojuma par kluba uzņemšanu atpakaļ.

Cīnoties ar lielām finansiālajām problēmām, "Skonto" komanda spēja pabeigt šīs sezonas čempionātu un ierindojās otrajā vietā. Zināms, ka sezonas beigās klubs ir spējis norēķināties ar saviem spēlētājiem, taču to joprojām saista citas nenokārtotas saistības.

Tāpat otrdien par biedrības biedru kļuvis "Gulbenes" klubs, kas šosezon uzvarēja valsts pirmās līgas čempionātā un nākamgad atgriezīsies virslīgā. Līdz ar šo lēmumu biedrībā atkal darbojas desmit biedri.

Kopsapulcē netika pārstāvēti "Ventspils", Daugavpils "Daugava" un Rīgas "Daugava" klubi.

Nolemts, ka nākamās sezonas virslīgas čempionāts startēs marta vidū, bet tajā piedalīsies ne mazāk kā astoņas komandas. Precīzs to skaits kļūs zināms ne vēlāk kā 13.februārī, un tas būs atkarīgs gan no licencēšanas procesa rezultātiem, gan pašlaik spēļu sarunāšanas skandālā iepītā Daugavpils kluba "Daugava" nākotni.

Viens no kopsapulces diskusiju veicinošākajiem punktiem bija Latvijas Futbola federācijas (LFF) sporta direktora Daiņa Kazakeviča aktualizētā tēma par dublieru čempionātu, klubu pārstāvjiem paužot dažādus argumentus gan čempionāta lietderībai, gan efektīvākas sadarbības veicināšanai. Tāpat Kazakevičs, atbildot uz konkrētiem biedru jautājumiem, apstiprināja, ka gadījumā, ja vienam vai vairākiem klubiem radīsies problēmas ar licencēšanas procesu un to nebūs sekmīgi veikuši, virslīgā startēs attiecīgi astoņas vai deviņas komandas.

Vēl darba kārtībā tika apstiprināts, ka janvārī un februārī tiks aizvadīts pirmssezonas sagatavošanās turnīrs "Ziemas kauss", kura formāts, dalībnieku skaits un izspēles sistēma tiks precizēta vēlāk.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!