Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta kluba Mančestras "United" pussargs Deilijs Blinds, pārstāvot Nīderlandes izlasi, guvis ceļgala traumu, kas viņam varētu liegt spēlēt vismaz sešas nedēļas.

Svētdien notikušajā 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā, kurā Nīderlandes izlase savā laukumā tika pie graujošas uzvaras ar 6:0, Blinds laukumu pameta jau pēc nospēlētām 20 minūtēm. Traumu viņš guva sadursmē ar Latvijas izlases uzbrucēju Eduardu Višņakovu.

Zināms, ka pussargs traumējis ceļgala krusteniskās saites, tomēr pašlaik nav zināms, vai gūts to pārrāvums. Ja šādas bažas apstiprināsies, viņa prombūtnes laiks varētu būt ilgāks par pašlaik prognozētajām sešām nedēļām.

Pašlaik 24 gadus vecais futbolists izlasē aizvadīja savu 25.spēli, līdz šim tās labā gūstot divus vārtus.

Uz "United" komandu Blinds pārcēlās augustā, kad viņu nopirka no dzimtenes kluba Amsterdamas "Ajax". Mančestras komandā viņu trenē Luijs van Gāls, kura vadībā Blinds šovasar Nīderlandes izlases sastāvā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

"United" komandā Blinds ātri ticis pie stabilas vietas pamatsastāvā, līdz šim sešās spēlēs gūstot vienus vārtus.

Premjerlīgas čempionāta kopvērtējumā Mančestras klubs pašlaik ar 16 punktiem 11 spēlēs ieņem septīto vietu, no labāko četrinieka atpaliekot par diviem punktiem.

Izceļams, ka pagājušajā nedēļā Spānijas izlases sastāvā pirksta traumu guvis arī "United" komandas vārtsargs Davids de Heja, tomēr tā, kā noprotams, nav nopietna.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A apakšgrupas kopvērtējumā pēc četrām kārtām Čehija ir līdere ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem, bet ar deviņiem punktiem seko Islande. Seši punkti ir Nīderlandes kontā, Turcija tikusi pie četriem punktiem, Latvija ar diviem punktiem ieņem piekto vietu, bet tabulu ar vienu punktu noslēdz Kazahstāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!