Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Talantīgā latviešu futbola pussarga Jāņa Ikaunieka pāreja uz Francijas augstākās līgas komandu "Metz" ir pierādījums tam, ka Latvijas klubs "Liepāja" strādā pareizā virzienā, uzskata tā prezidents Māris Verpakovskis.

Kā zināms, janvāra transfēru perioda pirmajā dienā sestdien Ikaunieks noslēdza līgumu ar "Metz" komandu līdz 2019.gadam jeb uz četriem ar pusi gadiem. Trešdien tika atrisinātas pēdējās futbolista pārejas formalitātes, visām iesaistītajām pusēm darījumu pasludinot par oficiālu.

"Liels prieks par Ikaunieku un visu Liepājas futbolu. Šī pāreja pierāda, ka strādājam pareizā virzienā. Francijas čempionāts ir viens no pieciem vadošajiem čempionātiem Eiropā. Neatceros pēdējo reizi, kad kāds no Latvijas futbola komandas pārietu uz pirmā piecinieka līgas klubu," Verpakovski citē "Liepājas" klubs. "Iepriekšējā sezona Jānim viennozīmīgi bija veiksmīgākā, ne tikai 25 vārti sezonā, bet arī debija pieaugušo izlasē ir liels sasniegums. Cerams, ka "Liepājas" spēlētāji turpinās progresēt un nākamajā gadā nebūs viens, bet vairāki spēlētāji, kas pievienosies kādam spēcīgam Eiropas klubam."

"Esam spēruši mazu soli pretī mērķim, lai pierādītu, ka "Liepāja" ir labs atspēriena punkts, lai nokļūtu labā Eiropas līgā. Liels paldies visiem atbalstītājiem, kā arī milzīga pateicība pienākas nu jau bijušajai "Liepājas metalurga" sistēmai, kas izaudzināja Ikaunieku līdz spēlētājam, kurš gūst 23 vārtus Latvijas futbola virslīgā," piebilst Verpakovskis.

Aizvadītajā sezonā, pārstāvot "Liepājas" komandu, virslīgas čempionātā pašlaik 19 gadus vecais pussargs izcēlās ar 23 vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par turnīra otro rezultatīvāko spēlētāju. Ikaunieks decembrī tika atzīts par aizvadītās sezonas labāko spēlētāju virslīgā, kā arī 2014.gadā divas reizes izpelnījās mēneša labākā spēlētāja godu.

Savukārt savā pirmajā profesionālajā sezonā 2013.gadā pussargs, pārstāvot "Liepājas metalurga" komandu, 19 mačos guva trīs vārtus. Ikaunieks spēlētāja karjeru sāka Kuldīgā, kur ar vietējo komandu divreiz uzvarēja Latvijas jaunatnes čempionātā.

Pērnā gada rudenī Ikaunieks debitēja arī Latvijas valstsvienībā, kurā līdz šim aizvadījis divas spēles.

Francijas čempionāta kopvērtējumā "Metz" pēc pirmā apļa ar 19 punktiem 19 spēlēs ieņem 17.vietu. Pirmo spēli pēc ziemas pārtraukuma "Metz" aizvadīs 11.janvārī, kad izbraukumā spēlēs ar "Nantes" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!