Foto: F64

Latvijas futbola pussargs Jānis Ikaunieks Francijas komandas "Metz" rindās veic ievērojamu progresu un vienība, noslēdzot līgumu ar viņu, izdarījusi pareizo izvēli, piektdien Latvijas spēlētāja prezentācijas pasākumā pauda "Metz" galvenais treneris Albērs Kartjē.

Jau vēstīts, ka Ikaunieks un "Metz" mēneša sākumā noslēdza vienošanos līdz 2019.gadam jeb uz četriem ar pusi gadiem.

"Kopš ierašanās viņš mums radījis pārliecību, ka esam izdarījuši pareizo izvēli. Viņa iekļaušanās sastāvā tehniskajā ziņā ir iespaidīga," uzsvēra Kartjē.

"Esmu iepriecināts šeit atrasties, esmu gatavs kluba labā atdot visus spēkus," paudis Ikaunieks. "Jau iepriekš sekoju "Ligue 1" turnīram un esmu laimīgs, ka tagad varu to izbaudīt."

Kā izteicās Ikaunieks, iedzīvoties Francijā viņam palīdz baltkrievu komandas biedrs Sergejs Krivecs, ar kuru ir iespēja sarunāties krieviski.

Tikmēr "Metz" ģenerāldirektora palīgs Filips Gajo skaidroja, ka piesaistīt Ikaunieku ieteicis viņa aģents.

"No sākuma redzējām viņu video, bet pēc tam arī ieradāmies uz spēli. Savstarpējie kontakti bija veiksmīgi, decembra beigās Jānis ieradās uz pārbaudēm un ar viņa bijušo klubu ātri vienojāmies par pāreju," teica Gajo.

Kā skaidroja vienības pārstāvji, Ikaunieks var spēlēt zem uzbrucēja, kā arī flangos. Tāpat viņš var sekmīgi darboties ar kreiso kāju un gudri izpilda standartsituācijas, kā arī latvietim ir milzīgas progresa iespējas.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Ikaunieks pirmoreiz bija pieteikts Francijas čempionāta spēlei, kurā "Metz" cīnījās 0:0 ar "Nantes" futbolistiem.

Nākamajā spēlē "Metz" sestdien uzņems "Montpellier" vienību, tomēr tajā Ikaunieka pieteikumā nebūs, jo šonedēļ guvis nelielu cirkšņa traumu.

Aizvadītajā sezonā, pārstāvot "Liepājas" komandu, virslīgas čempionātā pašlaik 19 gadus vecais pussargs izcēlās ar 23 vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par turnīra otro rezultatīvāko spēlētāju. Ikaunieks decembrī tika atzīts par aizvadītās sezonas labāko spēlētāju virslīgā, kā arī 2014.gadā divas reizes izpelnījās mēneša labākā spēlētāja godu.

Savukārt savā pirmajā profesionālajā sezonā 2013.gadā pussargs, pārstāvot "Liepājas metalurga" komandu, 19 mačos guva trīs vārtus. Ikaunieks spēlētāja karjeru sāka Kuldīgā, kur ar vietējo komandu divreiz uzvarēja Latvijas jaunatnes čempionātā.

Pērnā gada rudenī Ikaunieks debitēja arī Latvijas valstsvienībā, kurā līdz šim aizvadījis divas spēles.

Francijas čempionāta kopvērtējumā "Metz" pēc pirmās otrā apļa spēles ar 20 punktiem 20 spēlēs ieņem 17.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!