Foto: Reuters/Scanpix
Alpīnisti Čīles Andos atraduši pirms vairāk nekā pusgadsimta pazudušas lidmašīnas atliekas, kurā atradās Čīles futbola komandas "Green Cross" zvaigznes.

"LAN Chile Douglas DC-3" lidmašīna, kurā lidoja futbola komanda, avarēja 1961.gada 3.aprīlī. Kopš avārijas lidmašīna tika uzskatīta par pazudušu, un, balstoties uz cita pilota redzēto, tika uzskatīts, ka lidaparāta atliekas varētu atrasties netālu no Linaresas pilsētas, bet tās alpīnisti atraduši Maulē, aptuveni 300 kilometrus uz dienvidiem no Santjago.

''Lidmašīna atrodas kalnos, vairāk nekā 3200 metru augstumā. Diezgan liela daļa fizelāžas joprojām atrodas tur, daudzi fragmenti ir izkaisīti apkārtnē, tostarp cilvēku kauli. Tagad stāsts par šo notikumu tiks pārrakstīts, jo sākotnēji tika uzskatīts, ka lidmašīna varētu atrasties citur," paskaidrojis viens no alpīnistiem Leonardo Alvornoss.

Kad tā avarēja, lidmašīnā atradās 34 cilvēki, un visi tika atzīti par mirušiem. To skaitā bija astoņi "Green Cross" futbola komandas spēlētāji, komandas treneris Arnaldo Vaskess, kā arī citi komandas personāla cilvēki un draugi, trīs tiesneši, kuri atgriezās no futbola mača Osorno.

Alpīnisti atteikušies sniegt konkrētu informāciju par lidmašīnas atrašanos, skaidrojot, ka vēlas izvairīties no vietas apgānīšanas, kaut tā ir nomaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!