Foto: Reuters/Scanpix

Divkārtējam Latvijas labākajam futbolistam Aleksandram Cauņam veikta kārtējā operācija, izdevums "Sport-express" citē Krievijas čempionvienības Maskavas CSKA galveno treneri Leonīdu Slucki.

Treneris atzinis, ka atveseļošanās periods šoreiz būs trīs līdz četras nedēļas ilgs.

Līdz ar to Cauņa nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei 28.martā gaidāmajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē izbraukumā ar Čehiju.

Kā zināms, atsākot sezonu pēc ziemas pārtraukuma, CSKA pirmdien Krievijas kausa ceturtdaļfināla duelī savā laukumā ar 1:0 pārspēja Samāras "Kriļja sovetov" futbolistus. Šajā mačā Cauņa nepiedalījās, jo Maskavas kluba pirmssezonas treniņnometnē atsvaidzināja iepriekšējo kājas savainojumu, kas viņam lika izlaist lielu daļu iepriekšējās sezonas, turklāt šosezon futbolists arī spēlējis vien epizodiski.

2011. un 2012.gada Latvijas labākais futbolists Cauņa kreisās kājas pirksta lūzumu guva 2013.gada septembra izskaņā. Lai gan ārsti prognozēja nelielu atlabšanas periodu, viņš laukumā atgriezās vien nākamā gada vasarā, bet pēc tam atkal mocījās ar traumām. No jauna Latvijas pussargs CSKA spēlēs piedalījās šīs sezonas ievadā, bet šobrīd Krievijā vēl ir vietējā čempionāta pārtraukums.

Krievijas premjerlīgas izspēle atsāksies šajā nedēļas nogalē, CSKA futbolistiem izbraukumā tiekoties ar Groznijas "Terek". Ar 17 spēlēs izcīnītiem 34 punktiem Maskavas klubs čempionāta kopvērtējumā šobrīd atrodas otrajā vietā, līderiem Sanktpēterburgas "Zeņit" zaudējot septiņus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!