Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā nespēlēs neviens Anglijas klubs, kas šajā futbola lielvalstī radījis lielu sašutumu. Astotdaļfinālā no turnīra izstājās Londonas "Arsenal", Londonas "Chelsea" un Mančestras "City", bet "Liverpool" izstājās jau grupu turnīrā.

Ja angļu klubu neveiksmes UEFA Čempionu līgā turpināsies arī nākamajās sezonās, tad četras Anglijas premjerlīgas komandas vairs nevarēs spēlēt prestižākajā Eiropas klubu turnīrā. Četras vietas Čempionu līgā varētu tiktu piešķirtas Itālijas komandām, bet Anglijai paliktu trīs vietas.

Aizvadīto 19 gadu laikā Anglijas klubi divas reizes nav spēlējuši Čempionu līgas ceturtdaļfinālā.

Tiesa BBC uzsver, ka Anglijas klubu neveiksmēs nav vainojami angļu futbolisti. Astotdaļfinālu atbildes spēlēs komandu sākumsastāvos devās tikai pieci angļi – Gerijs Keihils un Džons Terijs (Londonas "Chelsea"), Denijs Velbeks (Londonas "Arsenal"), kā arī Džo Hārts un Džeims Milners (Mančestras "City").

Kādreizējais Anglijas izlases futbolists Džeimijs Karagers uzskata, ka premjerlīgas klubi pārmaksā par nepārāk augstas kvalitātes ārzemju spēlētājiem. "Var teikt, ka komandās spēlē pārāk daudzi ārzemnieki, kuri nav pietiekami meistarīgi," bijušais futbolists sacīja "Sky Sports" pārraidē. "Spēcīgākajām Čempionu līgas komandām ir lieliski spēlētāji, kas veido rezultātu. Ņemot vērā finansiālos aspektus, mums vajadzētu dominēt Čempionu līgā."

"Premjerlīga ir fantastisks produkts – spēles vienmēr ir aizraujošas, vājākās komandas var uzvarēt spēcīgākās, tā nav nekur citur pasaulē. Tomēr ir jautājums par kvalitāti," BBC sacīja bijušais Anglijas futbolists Denijs Milss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!