Foto: Reuters/Scanpix

Francijas čempionvienības Parīzes "Saint-Germain" (PSG) un Zviedrijas futbola izlases uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs aizstāv sevi par negadījumu, kurā viņš zaimoja Francijas valsti.

"Tiku sodīts tā vietā, lai tiktu sodīts mača tiesnesis, kurš pieļāva kļūdu. Mēs esam sodīti, bet viņš nē," trešdien notikušajā preses konferencē norādīja zviedru futbolists.

Tāpat zviedru uzbrucējs pauda, ka viņam ļoti patīk spēlēt futbolu Francijā.

"Man patīk Francija. Viss pārējais ir nieki. Es nebūtu ieradies spēlēt Francijā, ja tā man nepatiktu. Kā arī es nepagarinātu savu līgumu, ja man Francijā nepatiktu. Es tajā valstī nespēlētu tik ilgi, ja tā man nepatiktu," uzsvēra Ibrahimovičs.

Tāpat futbolists paudis sašutumu par viņam piešķirto sarkano kartīti UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēlē pret Anglijas premjerlīgas klubu Londonas "Chelsea".

"Ja paskatās uz šo situāciju, es tikšu vairāk sodīts par netaisnīgi saņemtu noraidījumu nekā tiesnesis, kurš man parādīja sarkano kartīti. Tas nav pieņemami," norādīja zviedru futbolists.

Jau ziņots, ka Ibrahimovičam varētu tikt piemērotas soda sankcijas par Francijas zaimošanu, kad pēc aizpagājušās nedēļas nogales spēles pret Bordo "Girondins" viņš to nosauca par "sūda valsti".

Lai gan pats Ibrahimovičs ir atvainojies, Francijas galēji labējās Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna izteicās, ka PSG uzbrucējam vajadzētu atstāt valsti.

Tikmēr Francijas tiesnešu savienība (SAFE) Ibrahimoviča izteikumus sauca par "jauniem naida un mutiskās vardarbības plūdiem". Tāpat organizācija pauda, ka "ir robežas, kuras nevar un nevajadzētu pārkāpt", uzsverot, ka tā jau "palielinās vardarbība" vietējo futbola maču laikā.

Ibrahimovičam varētu tikt piespriesta piecu spēļu diskvalifikācija. Savu sodu par izteikumiem futbolists uzzinās vien 9.aprīlī.

Ibrahimoviča pārstāvētā PSG turpina cīņu par UEFA Čempionu līgas titulu, kur tā ceturtdaļfinālā tiksies ar Spānijas grandu "Barcelona".

Tikmēr Francijas čempionātā PSG ar 59 punktiem 30 spēlēs atrodas līderpozīcijā, par punktu apsteidzot otrās vietas īpašnieci Lionas "Olympique.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!