Foto: F64

Uzvaru "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta trešās kārtas spēlē piektdien izcīnīja "Liepājas" futbolisti, kuri viesos ar 2:1 (1:0) pārspēja "Jelgavas" vienību.

Mača rezultātu spēles 26.minūtē atklāja viesu komandas pussargs Dāvis Ikaunieks. Septiņas minūtes pirms pirmā puslaika beigām "Jelgavas" komanda izdarīja spēlētāju maiņu, kad Arta Jaudzema vietā uz laukuma devās Edgars Kārkliņš.

Kad otrajā puslaikā bija aizritējušas piecas minūtes, tieši Kārkliņs bija tas, kurš guva vārtus un panāca neizšķirtu 1:1. Spēles 56.minūtē laukumu nācās pamest viesu komandas spēlētājām Tomam Gucam, kurš nopelnīja sarkano kartīti, līdz ar to liepājnieki nonāca mazākumā.

Tomēr minūti pirms pamatlaika beigām viesi atkārtoti izvirzījās vadībā, kad pēc standartsituācijas izspēles pirmais pie bumbas bija Pāvels Mihadjuks, kurš raidīja to pretinieku komandas vārtos. Atlikušajā spēles laikā jelgavnieki mēģināja panākt neizšķirtu, tomēr viesiem izdevās noturēt rezultātu un svinēt panākumu ar 2:1.

Šajā mačā "Jelgavas" komandai nevarēja palīdzēt uzbrucējs Oļegs Malašenoks, kuram jāizcieš trīs maču diskvalifikāciju.

Abām komandām šomēnes plānota vēl viena savstarpējā spēle, jo tās pēc divām nedēļām tiksies arī Latvijas kausa pusfināla laikā.

Pārējās virslīgas trešās kārtas spēles tiks aizvadītas svētdien, kad vēl vienā Latvijas kausa pusfināla sagatavošanās mačā Jūrmalas "Spartaks" uzņems valsts čempionus "Ventspili", tāpat "Daugavpils" spēkosies ar "Gulbeni", bet Rīgas derbijā "Metta"/"Latvijas Universitāte" sacentīsies ar "Skonto".

Pateicoties panākumam, "Liepāja" ar septiņiem punktiem trijās spēlēs ir izvirzījusies čempionāta līderpozīcijās. Otro vietu ar sešiem punktiem divos mačos ieņem "Ventspils", bet pa četriem punktiem guvušas "Spartaks" un "Jelgavas" komandas, trīs punktus ir iekrājusi "Daugavpils", kamēr "Skonto" kontā viens izcīnīts punkts. Savukārt potenciālās sezonas pastarītes "Metta"/LU un "Gulbene" pagaidām pie punktiem nav tikušas.

Jaunajā sezonā virslīgas čempionātā piedalās astoņas vienības, kas ir mazākais skaits kopš 2007.gada, jo Daugavpils "Daugava" un Rīgas "Daugava" nesaņēma licences dalībai sacensībās.

Turnīrs norisināsies līdz novembrim, kopumā tajā aizvadot 112 spēles. Čempionāta laikā komandas savā starpā izspēlēs četrus riņķus - katrai ar katru aizvadot divas mājas spēles un divus mačus izbraukumā.

"SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta uzvarētājs iegūs tiesības piedalīties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet vēl trīs klubiem ir iespēja izcīnīt vietu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībās.

Pēdējās vietas ieguvējam vajadzēs pamest Latvijas virslīgu, bet priekšpēdējās vietas ieguvējam būs jācīnās par palikšanu virslīgā ar 2015.gada Latvijas pirmās līgas otro labāko komandu.

Šis pēc valsts neatkarības atjaunošanas ir jau 24.virslīgas čempionāts. Pērn turnīrā sesto reizi triumfēja "Ventspils" futbolisti, bet visu laiku titulētākais valsts futbola klubs ir pagājušās sezonas otrās vietas ieguvējs "Skonto", kas izcīnījis 14 čempionu titulus. Divreiz par čempioniem kļuva "Liepājas metalurga" spēlētāji, taču vienreiz šādu godu izcīnīja Daugavpils "Daugavas" futbolisti, kuri šosezon starp dalībniekiem vairs nav atrodami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!