Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biznesmenim Valērijam Belokoņam daļēji piederošā Anglijas futbola kluba "Blackpool" fani ar savu aktivitāti sestdien piespieduši pārtraukt valsts pēc spēka otrās līgas - "Championship" - spēli.

Sestdien "Blackpool" savā laukumā tikās ar Hadersfīldas "Town" futbolistiem, aizvadot sezonas pēdējo spēli, taču trīs minūtes pēc otrā puslaika sākuma mājinieku fani devās laukumā, protestējot pret kluba kontrolpaketes īpašniekiem Karlu un Ouenu Oistoniem. Tiesnesis nolēma pārtraukt spēli un šobrīd nav zināms, vai tā vispār tiks aizvadīta.

Cīņas rezultāts tobrīd bija 0:0.

"Blackpool" klubs šobrīd piedzīvo grūtus laikus, jo pēc sezonas izkritīs uz Anglijas trešo līgu "League One", lai gan komanda 2010./2011.gada sezonā vēl sacentās premjerlīgas čempionātā.

2006.gadā Belokoņs iegādājās 20% kluba akciju, un tieši viņa finansiālais atbalsts plaši tiek uzskatīts par galveno iemeslu, kāpēc komandai izdevās sasniegt premjerlīgu. Tomēr šobrīd valda nesaskaņas starp Latvijas biznesmeni un Oistoniem, turklāt "Blackpool" līdzjutēji jau ilgu laiku pieprasa, lai kontrolpaketes īpašnieki pamet klubu.

Šogad Belokoņs vērsās Anglijas Futbola asociācijā (FA), lai tiktu ieviesta stingrāka klubu finanšu kontrole, jo Latvijas biznesmenis uzskata, ka vienība tiek izzagta.

Iepriekš veikta finanšu izpēte parādījusi, ka kluba nauda 27 miljonu mārciņu apmērā (36,5 miljonu eiro) tikusi pārsūtīta uz Oistonu bankas kontiem vai uz viņiem piederošajām kompānijām. Tas ir arī iemesls, kāpēc Belokoņs vairs nevēlas pirkt atlikušās "Blackpool" akcijas.

Šosezon "Blackpool" aizvada neveiksmīgu sezonu, ieņemot pēdējo pozīciju "Championship" tabulā un jau vairākas kārtas pirms sezonas beigām nodrošinot izkrišanu uz zemāku līgu. 45 spēlēs "Blackpool" ir izcīnījusi vien četras uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!