Foto: AP/Scanpix

Pēc Zepa Blatera pārvēlēšanas Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta amatā no vietas organizācijas Izpildkomitejā atteicies Anglijas Futbola asociācijas (FA) viceprezidents Deivids Gils.

Kā zināms, pretrunīgi vērtētais Blaters piektdien jau uz savu piekto termiņu tika pārvēlēts FIFA prezidenta amatā. Tiesa, lielu ēnu uz Cīrihē notikušo FIFA kongresu meta pēdējo dienu korupcijas skandāli un vairāku šīs organizācijas amatpersonu aresti.

Vienīgais Blatera pretinieks vēlēšanās bija Jordānijas princis Ali bin al Huseins, taču viņam neizdevās gāzt šveicieti no prezidenta krēsla.

Tikmēr 57 gadus vecais Gils norādīja, ka darbs FIFA Izpildkomitejā, kamēr to vada Blaters, viņa reputācijai nedos neko labu.

"Šis lēmums nav nācis viegli, taču pēdējo trīs dienu notikumi ir mani pārliecinājuši, ka nav pieņemami strādāt FIFA Izpildkomitejā, kamēr to vada Blaters. Apzinos, ka viņš prezidenta amatā tika pārvēlēts demokrātiskā ceļā, un vēlu FIFA organizācijai veiksmi pašreizējās situācijas uzlabošanā," izteicās Gils. "Tomēr profesionālā reputācija man ir ļoti svarīga. Neredzu veidu, kā futbolā var notikt pozitīvas pārmaiņas, kamēr Blaters saglabā savu amatu."

Gils uzsvēra, ka tā vietā turpinās darboties FA un Eiropas Futbola federāciju asociācijā (UEFA).

Nākamais FIFA kongress notiks 2016.gada 12.-13.maijā Mehiko, bet pēc tam tas norisināsies 2017.gada 10.maijā Kualalumpurā, kad tiks nosaukta 2026.gada Pasaules kausa finālturnīra rīkotājvalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!