Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačā "Jelgavas" un Jūrmalas "Spartaks" futbolisti nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1), tādejādi neizmantojot izdevību pietuvoties kopvērtējuma līderu trijniekam.

Mača rezultātu četras minūtes pirms pirmā puslaika beigām, realizējot standartsituāciju, atklāja jūrmalnieks Romans Bespalovs. Savukārt, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas deviņas minūtēs "Jelgavas" uzbrucējs Oļegs Malašenoks no vārtu priekšas panāca neizšķirtu 1:1.

Vietējā futbola čempionāta izspēle sakarā ar izlašu cīņām bija pārtraukta uz divām nedēļām, bet šīs dienas pretinieces virslīgā katra pirms šī mača bija piedzīvojusi pa diviem zaudējumiem pēc kārtas.

Tiesa, vēl maijā "Jelgava" trešo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja Latvijas kausa izcīņā.

"Jelgava" un "Spartaks" savā starpā tikās arī aprīlī, kad Kauguros abas komandas cīnījās bezvārtu neizšķirti.

Šīs kārtas turpinājumā sestdien "Liepāja" uzņems "Metta"/"Latvijas Universitāti", bet svētdien čempioni "Ventspils" spēkosies ar "Daugavpili".

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 18 punktiem deviņās spēlēs atrodas "Liepāja", kurai punktu zaudē "Skonto", bet 16 punkti ir astoņus mačus aizvadījušajai "Ventspilij".

Vadošajam trijniekam ar attiecīgi 11 un desmit punktiem seko "Jelgava" un "Spartaks". Vēl "Daugavpils" ar sešiem punktiem kopvērtējumā atrodama sestajā pozīcijā, bet tabulu ar četriem punktiem noslēdz "Metta"/LU.

Kā zināms, pēc divām aizdomīgām spēlēm šī mēneša sākumā no virslīgas tika izslēgta "Gulbenes" komanda, līdz ar to virslīgas sezona turpinās vien ar septiņu vienību līdzdalību. Tā kā vienība šosezon vēl nebija aizvadījusi 50% maču, nolemts, ka visi rezultāti ar "Gulbenes" piedalīšanos anulēti. Tomēr gulbenieši šo sezonu bija iesākusi neveiksmīgi, astoņos mačos ciešot tikpat zaudējumu un ieņemot pēdējo - astoto - vietu turnīra tabulā.

Pēc "Gulbenes" izslēgšanas no virslīgas čempionāta organizācijas komiteja noteikusi, ka komanda, kas 2015.gada turnīrā ieņems septīto vietu, nezaudēs tiesības piedalīties 2016.gada virslīgas čempionātā. Septīto vietu ieguvusī vienība piedalīsies pārspēlēs ar komandu, kas 2015.gada "komanda.lv" Latvijas pirmās līgas čempionātā ieņems otro vietu.

Kā zināms, tāpat par piedalīšanos spēļu rezultātu sarunāšanā no Latvijas futbola izmesti četri spēlētāji - Dmitrijam Šiļukam, kurš pagājušajā sezonā spēlēja skandalozajā "Jūrmalā", un Sergejam Mišinam ("Gulbene") piemērota diskvalifikācija uz pagaidām nenoteiktu laiku, kamēr 12 mēnešu diskvalifikāciju saņēmuši Deniss Tarasovs un Artjoms Loginovs (abi iepriekš - "Metta"/"Latvijas Universitāte").

Šī sezona Latvijas virslīgā bija nodēvēta par "tīras spēles" sezonu, vēršot uzmanību uz rasismu, spēļu sarunāšanu, dopingu un simulēšanu, kam futbolā nav vietas.

Pēdējo reizi kāds klubs no virslīgas tika izslēgts 2009.gadā, kad par spēļu sarunāšanu diskvalificēta tika Daugavpils "Dinaburg" komanda.

Kā zināms, pagājušā gada rudenī Daugavpils "Daugava" komanda tika iepīta lielā totalizatoru skandālā, kā rezultātā policija saistībā ar spēļu sarunāšanu aizturēja astoņas ar šo klubu saistītas personas. Ilgu laiku nebija zināma Daugavpils "Daugava", taču komanda šobrīd startē otrās līgas turnīrā. Latvijas augstākās līgas dalībnieku vidū vairs nav arī Rīgas "Daugavas", kas pirms sezonas nesaņēma licenci dalībai turnīrā, turklāt pagājušajā sezonā šis klubs arī bija saistīts ar spēļu sarunāšanu.

Virslīgas apritē vairs nav arī skandalozās "Jūrmalas", kas pērn palika pēdējā vietā, taču tika apsūdzēta spēļu sarunāšanā, bet pazīmes rāda, ka komanda ir beigusi pastāvēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!