Foto: Reuters/Scanpix
Par šī brīža pasaules trešās spēcīgākās futbola valstsvienības Nīderlandes galveno treneri trešdien apstiprināts Danijs Blinds (fotogrāfijā pa labi), kurš līdz šim bija Gūsa Hidinka palīgs.

Hidinks Nīderlandes izlases vadībā atkārtoti stājās pērn, pārņemot komandas vadību no Luija van Gāla, kurš valstsvienību aizveda līdz trešajai vietai Pasaules kausā. Kopš Hidinks bija stājies galvenā trenera amatā, Nīderlande aizvadīja desmit mačus, izcīnot vien četrus panākumus un piedzīvojot piecus zaudējumus.

Līdz ar to šīs nedēļas sākumā Hidinks no amata atkāpās.

Kā spēlētājs aizsargs Blinds Nīderlandes izlasē aizvadīja 36 spēles, bet pieredze galvenā trenera amatā viņam ir ļoti neliela - 2005. un 2006.gadā viņš 14 mēnešus vadīja Amsterdamas "Ajax" komandu. Pēc tam viņš ilgstoši bija "Ajax" treneru kolektīvā, kā arī kādu laiku strādāja par Roterdamas "Sparta" vienības direktoru. Arī spēlētāja karjeras laikā viņš pārstāvēja vienīgi "Ajax" un "Sparta".

Nīderlandes izlasē spēlētāja Deilija Blinda tēvs tika apstiprināts kopā ar Hidinku. Jau agrāk tika uzskatīts, ka pēc 2016.gada Eiropas čempionāta tieši viņš kļūs par Hidinka aizstājēju.

Kā zināms, jūnija vidū Nīderlandes izlase 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra iepriekšējā mačā izbraukumā ar 2:0 apspēlēja Latviju, panākumu nodrošinot vien dueļa izskaņā.

Ar sešās spēlēs izcīnītiem desmit punktiem Nīderlande kvalifikācijas turnīra A apakšgrupā pašlaik atrodas trešajā vietā. Pārsteidzoši pirmo vietu ar 15 punktiem ieņem Islande, bet otrajā vietā ar 13 punktiem ierindojas Čehija.

Tikmēr Latvija ar trīs punktiem ir priekšpēdējā - piektajā - vietā.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!