Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biznesmenim Valērijam Belokoņam daļēji piederošā Anglijas futbola vienība "Blackpool" saņēmusi 50 000 mārciņu (70 000 eiro) lielu soda naudu par fanu izskriešanu laukumā.

Pagājušajā sezonā "Blackpool" bija viena no vājākajām komandām Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā - "Championship" -, tāpēc sezonas noslēdzošajā mačā tās fani izskrēja laukumā, protestējot pret kluba kontrolpaketes īpašniekiem Karlu un Ouenu Oistoniem.

Mačs pret Hadersfīldas "Town" komandu tika pārtraukts 48. minūtē un tā arī netika turpināts.

Tāpat Anglijas Futbola asociācija (FA) lēmusi, ka jebkurš nākamais šāda veida pārkāpums nozīmēs, ka "Blackpool" būs jāaizvada spēles aiz slēgtām durvīm.

"Blackpool" komanda vēl 2011. gadā spēlēja Anglijas premjerlīgā, bet gaidāmajā sezonā tai būs jāspēlē pēc spēka trešās līgas turnīrā jeb "League One".

Kā ziņots, tiek lēsts, ka sezonā, kad "Blackpool" spēlēja premjerlīgā, tā nopelnīja ap 100 miljoniem mārciņu (138 miljoniem eiro). Taču fani uzskata, ka visu naudu piesavinājās Oistonu ģimene, neko neatstājot futbola klubam.

2006. gadā Belokoņs iegādājās 20% kluba akciju, un tieši viņa finansiālais atbalsts plaši tiek uzskatīts par galveno iemeslu, kāpēc komandai izdevās sasniegt premjerlīgu. Tomēr šobrīd valda nesaskaņas starp Latvijas biznesmeni un Oistoniem, turklāt "Blackpool" līdzjutēji jau ilgu laiku pieprasa, lai kontrolpaketes īpašnieki pamet klubu.

Šogad Belokoņs vērsās Anglijas Futbola asociācijā (FA), lai tiktu ieviesta stingrāka klubu finanšu kontrole, jo Latvijas biznesmenis uzskata, ka vienība tiek izzagta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!