Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas vienība Maskavas CSKA, kā arī valstsvienības aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā baltkrievu komanda Borisovas BATE piektdien izlozē noskaidroja savus pretiniekus UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas ceturtajā - "play-off" - kārtā.

Komanda, kas "play-off" kārtā uzvarēs divu spēļu summā, kvalificēsies UEFA Čempionu līgas grupu turnīram. Savukārt zaudētāji sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Piektdien notikušajā izlozē noskaidrojās, ka CSKA ceturtajā kvalifikācijas kārtā spēkosies ar Portugāles klubu "Sporting".

Portugāļi vietējā čempionātā triumfējuši 18 reizes, kamēr CSKA Padomju Savienības un Krievijas čempionātos uzvarējuši 12 reizes.

Zīmīgi, ka abas komandas tikās 2004./2005.gada UEFA kausa finālā, kur ar 3:1 pārāki bija maskavieši. Tas arī bijis vienību augstākais sasniegums Eirokausos pēdējo 50 gadu laikā.

Ja CSKA kvalifikāciju sāka no trešās kārtas, tad "Sporting" izspēlei pievienosies vien "play-off" kārtā.

Savukārt BATE spēkosies ar Belgradas "Partizan" no Serbijas.

"Partizan" futbolisti 26 reizes triumfējuši gan bijušās Dienvidslāvijas, gan neatkarīgās Serbijas čempionātos. Tāpat serbu klubs izcīnījis 12 nacionālā mēroga kausus.

Savukārt BATE Baltkrievijas čempionātā triumfējusi 11 reizes, pie tam deviņi panākumi izcīnīti pēdējo deviņu gadu laikā.

Pēdējo trīs sezonu laikā BATE iekļuvusi UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, kamēr "Partizan" grupu turnīru sasniedza pirms četriem gadiem.

Trešo kvalifikācijas kārtu serbi pārvarēja, divu spēļu summā ar 5:3 uzvarot Bukarestes "Steaua" no Rumānijas.

Pirmos mačus komandas aizvadīs 18. vai 19.augustā, bet atbildes spēles norisināsies pēc nedēļas.

Jau vēstīts, ka trešajā kvalifikācijas kārtā BATE savā laukumā ar 1:0 pārspēja Sēkešfehērvāras "Videoton" vienību no Ungārijas, bet divu spēļu summā baltkrievu klubs bija pārāks ar 2:1.

Savukārt CSKA viesos ar 3:2 pārspēja Prāgas "Sparta" futbolistus, bet divu spēļu summā maskavieši triumfēja ar 5:4.

Kā zināms, Latvijas čempione "Ventspils" UEFA Čempionu līgas kvalifikāciju sāka no otrās kārtas, kur divu spēļu summā ar 1:4 kapitulēja titulētajam somu klubam Helsinku HJK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!