Latvijas U-17 futbola izlase Rīgā notikušā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra trešajā, pēdējā, spēlē piektdien ar 3:0 (0:0) uzveica Andoru.

Divus vārtus Latvijas izlases labā guva Viktors Čebotarjovs, bet viens precīzs sitiens Marko Regžas rēķinā.

Spēles pirmais puslaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem, bet otrā puslaika 13.minūtē veiksmīgi vārtu priekšā nospēlēja Čebotarjovs, kurš izvirzīja vadībā mājinieku izlasi.

Pēc septiņām minūtēm Regža panāca jau divu vārtu pārsvaru, bet vēl pēc piecām minūtēm Čebotarjovs guva savus otros vārtus.

Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām arī Regžam bija iespēja izcelties otrreiz, taču viņa sistā bumba lidoja pāri vārtiem. Atlikušajās minūtēs vārti netika gūti, un uzvaru ar 3:0 izcīnīja Latvija.

Tikmēr otrajā šīs apakšgrupas spēlē Spānija nonāca iedzinējos, bet tomēr ar 2:1 (1:1) pieveica Poliju.

Kā zināms, pirmajā duelī Latvijas izlase svētdien ar 0:4 piekāpās Polijas valstsvienībai, bet otrajā mačā otrdien cienīgā spēlē ar 0:2 atzina Spānijas izlases pārākumu.

Ar deviņiem punktiem trīs spēlēs grupā uzvaru izcīnīja Spānija, bet seši punkti Polijas rēķinā. Trešā ar trim punktiem bija Latvija, bet Andora šajā turnīrā punktus neizcīnīja.

Latvijas U-17 izlasē iekļauti 1999.gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji, bet tās galvenais treneris ir Igors Stepanovs.

Kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīrā komandas sadalītas 13 apakšgrupās, pa četrām komandām katrā, kas izspēlēja viena apļa turnīrus kādā no valstīm. Sacensību elites kārtā iekļuva divas labākās komandas, kā arī piecas labākās trešo vietu ieguvējas ar labākajiem savstarpējiem rādītājiem spēlēs pret apakšgrupas divām labākajām komandām.

Gatavojoties atlases turnīram, Latvijas U-17 futbolisti septembra un oktobra mijā divreiz tikās ar Luksemburgu, pirmajā mačā ciešot zaudējumu ar 0:1, bet otrajā nospēlējot 0:0. Savukārt septembra sākumā divreiz tika zaudēts Ukrainai, bet reizi spēlēts neizšķirti.

Visu iepriekšējo nedēļu Latvijas jaunie spēlētāji pavadīja treniņnometnē Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!