Foto: AFP/Scanpix
Spānijas futbola granda Madrides "Real" zvaigzne Karims Benzemā atzinis, ka viņš bijis starpnieks seksuāla rakstura šantāžas lietā pret Francijas izlases spēlētāju Matjē Valbuenā.

Tāpat Benzemā norādīja, ka viņš juties "stulbi", būdams starpnieks starp šantažētāju un savu komandas biedru Francijas izlasē Valbuenā.

Kā zināms, oktobra vidū saistībā ar bēdīgi slaveno seksuāla rakstura video, kurā redzams Valbuenā, tika aizturēti četri cilvēki, ieskaitot pazīstamus futbolistus Džibrilu Sisē, kurš no ieslodzījuma tika atbrīvots diezgan ātri, un Benzemā, kurš tika apsūdzēts par līdzdalību šantāžas mēģinājumā, kā arī dalību kriminālā noziegumā, par ko viņam var piespriest vismaz piecus gadus cietumā.

Sākumā Benzemā noliedza pilnīgi visas apsūdzības, taču trešajā nopratināšanas reizē futbolists sāka atvērties. Benzemā atzina, ka viņš vienkārši vēlējās palīdzēt savam bērnības draugam Karimam Zenati no Lionas, kuram jau iepriekš bijušas izvirzītas dažādas apsūdzības.

"Jūtos neērti pret savu draugu Zenati, jo gan tad, kad viņš bija cietumā, gan tad, kad tika atbrīvots, es viņu pieskatīju. Mēs bijām ļoti tuvi," atklāja Benzemā. "Man bija jābūt starpniekam, kurš palīdzētu izveidot attiecības starp Valbuenā un Zenati."

Benzemā tika aizturēts pirms divām nedēļām, pēc kā tika nogādāts Versaļas policijas iecirknī, kur šobrīd atrodas apcietinājumā. Informācija liecina, ka oktobra sākumā Benzemā Francijas izlases nometnē pārrunājis ierakstīto videomateriālu ar Valbuenā, taču nav skaidrs, vai viņš ar to mēģinājis komandas biedru nokaitināt vai arī patiešām šantažējis.

Policija vēlāk ieguva savā īpašumā Zenati un Benzemā telefonsarunas ierakstu, kurā dzirdams, kā futbolists ar savu bērnības draugu pārrunāja videomateriālu diezgan zobojošā tonī. Pēc ieraksta noklausīšanās Benzemā apstiprināja, ka viņiem tomēr bijusi saruna par to, kā par video paziņot Valbuenā.

Iepriekš ziņots, ka cilvēki, kuru rīcībā ir šis seksuāla rakstura video, cerēja no Valbuenā par tā neizplatīšanu saņemt 150 000 eiro.

"Nebiju domājis, ka nonāksim šādā situācijā. Nezināju, ka Zenati no tā vēlējies iegūt kādu labumu sev. Esmu šokēts," atzina Benzemā. "Godīgi sakot, jūtos stulbi, kad uz visu šo skatos no malas. Taču Zenati ir nopietns cilvēks, persona, kuram uzticos."

Benzemā advokāts skaidroja policijai, ka audioierakstā var dzirdēt, ka "Real" kluba futbolistam nav bijuši ļaunprātīgi nodomi saistībā ar šo tēmu.

Abi futbolisti bija iespējamo Francijas izlases kandidātu sarakstā mēneša vidū paredzētajām pārbaudes spēlēm ar Vācijas un Anglijas valstsvienībām, tomēr pēc tam neviens no viņiem netika iekļauts starp kandidātiem.

Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāns iepriekš atteicās sīkāk komentēt situāciju ar Benzemā, vien norādīja, ka spēlētājs pašlaik ir traumēts un nav gatavs doties laukumā. Tāpat Dešāns norādīja, ka Valbuenā "notikušā dēļ nav labākajā psiholoģiskajā stāvoklī, tāpēc atļāvu viņam šajā laikā atpūsties".

Benzemā, kurš pārstāv Spānijas grandu Madrides "Real", savainojuma dēļ nav spēlējis kopš oktobra sākuma.

Francijas izlasē Benzemā aizvadījis 81 spēli, kuru laikā guvis 21 vārtus. Savukārt "Real" rindās viņš šosezon guvis sešus vārtus.

Savukārt Valbuenā Francijas izlasē aizvadījis 50 mačus, kuru laikā guvis astoņus vārtus. Tikmēr savas pārstāvētās Lionas "Olympique" rindās aizvadījis trīs mačus, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!