Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas spēcīgākās futbola līgas klubs "Valencia" no galvenā trenera amata atlaidusi angļu speciālistu Gariju Nevilu, kurš paspēja nostrādāt vien nepilnus četrus mēnešus, vēsta ārvalstu mediji.

Nevils decembrī kļuva par "Valencia" galveno treneri, un šajā laikā viņš uzvarēja trijās no 16 līgas spēlēm, bet kopumā tika pie 10 uzvarām 28 spēlēs.

Pats Nevils atzina, ka vēlējies turpināt strādāt Valensijas komandā, taču rezultāti neesot bijuši atbilstoši viņa standartiem un tādi, kādus pieprasīja klubs. Viņš apzinās, ka šajā biznesā viss atkarīgs no rezultātiem.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā "Valencia" ar 34 punktiem 30 spēlēs ir 14. pozīcijā.

Savu futbolista karjeru Gerijs Nevils noslēdza 2011. gadā, visu tās laiku pārstāvot tikai Mančestras klubu. Karjeras laikā "United" rindās viņš aizvadīja 602 spēles, gūstot septiņus vārtus. Mančestras "United" sastāvā Gerijs Nevils astoņas reizes kļuva par Anglijas premjerlīgas čempionu, divreiz triumfēja UEFA Čempionu līgā, izcīnīja trīs Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausus, kā arī divas reizes triumfēja Anglijas Līgas kausa izcīņā. Anglijas izlasē Gerijs Nevils spēlēja laikā no 1995. līdz 2007. gadam, kopumā aizvadot 85 mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!