Foto: F64
Kaut Latvijas Futbola federācija (LFF) pastiprināti seko līdzi Latvijas visu laiku titulētākās komandas "Skonto" parādsaistību dzēšanai pret Valsts ieņēmumu dienestu (VID), tās nodokļu parāds turpina pieaugt, liecina publiski pieejamā informācija.

"Skonto" komanda februārī nesaņēma licenci dalībai virslīgas čempionātā, vēlāk tai ļāva startēt pirmās līgas turnīrā, tomēr vienībai tika likts informēt par parādsaistību dzēšanu. LFF Klubu licencēšanas komisija toreiz uzdeva "Skonto" komandai par pienākumu līdz katra mēneša 24.datumam iesniegt maksājumu dokumentus, kas apliecina saistību izpildi pret VID saskaņā ar VID noteiktajiem termiņiem

"Pagājušajā mēnesī "Skonto" uzdoto izpildīja, bet mēs turpinām komandu monitorēt," sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja LFF klubu licencēšanas menedžeris Arturs Gaidels. "Martā viņi bija veikuši diezgan ievērojamu maksājumu VID - aptuveni 35 000-40 000 eiro. Savukārt par aprīli viņiem ir laiks informāciju iesniegt līdz rītdienai."

Tiesa, šādi LFF atkāpjas no sevis noteiktā, ka "Skonto" informācija jāiesniedz līdz mēneša 24.datumam.

Tāpat VID publiski pieejamā datubāze liecina, ka sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Skonto FC" administrēto nodokļu (nodevu) parāds pēdējā mēneša laikā ir pieaudzis - 26.martā tas bija 547 121,48 eiro, bet 26.aprīlī pieaudzis līdz 553 018,37 eiro.

Gaidels sarunā ar aģentūru LETA solīja, ka LFF turpinās "Skonto" uzraudzīt.

Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence dalībai virslīgā, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spējusi finišēt virslīgas otrajā vietā.

"Skonto" "komanda.lv" pirmās līgas čempionāta sezonu sākusi ar trim uzvarām un neizšķirtu, kas pašlaik pēc četrām kārtām kopvērtējumā dod trešo vietu, zaudējot vienīgi Rēzeknes FA/BJSS un Valmiera Glass FK/BSS.

Katrs klubs sezonas garumā līdz 5.novembrim aizvadīs pa 28 spēlēm. Turnīra spēcīgākā komanda iegūs tiesības 2017.gada sezonā sacensties "SynotTip" futbola virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji par šādām tiesībām pārspēlēs spēkosies ar virslīgas turnīra septīto labāko komandu.

"Skonto" šosezon cer kvalificēties virslīgas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!