Foto: AFP/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas komandas Londonas "Chelsea" un Totenhemas "Hotspur" par masveida kautiņu savstarpējā spēlē saņēmušas kopā 600 000 britu mārciņu (763 000 eiro) lielu naudas sodu, vēsta Anglijas Futbola asociācija (FA).

Pagājušās sezonas Anglijas čempioni "Chelsea" pirms divām nedēļām savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar "Hotspur".

Mačs izcēlās ar daudziem asumiem, kas pārgāja masveida kautiņā starp abām komandām.

"Pēc tam, kad abas komandas atzina, ka nav spējušas kontrolēt savus spēlētājus un personālu, tādējādi pārkāpjot FA noteikumus, "Chelsea" un "Hotspur" klubiem piespriesti sodi attiecīgi 375 000 mārciņu (477 000 eiro) un 225 000 mārciņu (286 000 eiro) apmērā," teikts FA paziņojumā.

Vissmagāko sodu no spēlētājiem saņēma "Hotspur" pussargs Musa Dembelē, kurš par mēģinājumu izbakstīt "Chelsea" uzbrucēja Djegu Koštas aci saņēma sešu spēļu diskvalifikāciju.

"Hotspur" komandai šis mačs bija izšķirošais par Anglijas čempionu titulu. Neizcīnītā uzvara ļāva brīnumaino sezonu aizvadījušajai Lesteras "City" komandai kļūt par čempioni, turklāt pēdējā kārtā ciestā zaudējuma dēļ Totenhemas klubs kopvērtējumā atkāpās uz trešo vietu.

Sezonas noslēguma kopvērtējumā 81 punktu 38 mačos izcīnīja Lesteras komanda, kurai ar attiecīgi 71 un 70 punktiem sekoja Londonas "Arsenal" un "Hotspur".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!